Friday , September 30 2022

Patronul Bradet: Legal, niciun angajat nu e bolnav. E o tragedie imensa, dar nu suntem tapi ispasitori

marius badea bradet

Marius Badea, patronul firmei Lactate Bradet, a transmis, miercuri, ca analizele facute produselor sale au aratat ca acestea sunt bune si se teme ca cineva vrea sa ii faca rau.
Marius Badea a insistat, in conferinta de presa, ca atat timp cat legislatia nu obliga la testarea angajatilor pentru E.coli, din punct de vedere legal angajatii sai sunt sanatosi.
“Niciun angajat nu este bolnav, conform legislatiei”, spune el.
Totusi, acesta a confirmat rezultatul analizelor celor sapte angajati purtatori de E.coli, dar spune ca nu sunt elocvente, pentru ca nu sunt cerute de stat, ci le-a facut el suplimentar. “7 analize au iesit cu purtatori de E.coli, dar nu sunt elocvente pentru ca nu sunt cerute de legislatie. Oamenii nu baga mana in produsele noastre, nu se scalda”, a punctat el.
“Poate am crezut la inceput ca este un accident, o greseala, ca cineva a informat gresit, ca a fost o scapare. Astazi ne temem ca e mai mult.
Colaboratorii nostri din Germania si Italia au facut analize. Rezultatele sunt toate negative. Paralel cu aceasta actiune, renumita branza care a fost gasita cu probleme in magazin a avut contraproba la noi la fabrica si a fost trimisa in Germania. Acea branzica este negativa. Trebuie cautat unde s-a infectat si ce s-a intamplat”, a spus acesta.
Patronul firmei a adaugat ca va oferi rezultatele analizelor jurnalistilor, pe care Ziare.com deja le-a publicat marti in exclusivitate, si ca le-a facut publice chiar inainte de a le transmite autoritatilor.
“Mi-am permis sa va dau rezultatele inainte sa le dau autoritatilor. Probabil ca o sa ne denigreze”, a punctat el.
Acesta a facut un apel la jurnalisti sa se poarte uman.
“Vreau sa militam impreuna si sa ducem impreuna lupta de a descoperi ce se intampla cu copiii. Este o tragedie imensa, dar nu poate fi pusa in spatele nostru si sa fim gasiti tapi ispasitori. Va rog mult de tot. Nu mai fiti asa de sadici in discutii. (….)
Copiii mei, credeti-ma, sunt cu ochii pe televizor, au fost marginalizati, ma suna si ma intreaba: ‘Tata, ce s-a intamplat?’. Fiti oameni si spuneti lucrurilor pe nume. Oferiti documente, nu supozitii. Noi suntem cei care am cerut analize superioare”, a continuat Marius Badea.
Patronul firmei de lactate a transmis sa i se spuna direct daca cineva vrea sa isi inchida fabrica, pentru ca nu tine neaparat sa o tina deschisa.
“Noi am facut mai mult, am incercat sa facem tot. Nu ne-am dat la o parte. Am tratat pe toata lumea in mod egal. Nu ne dam cu presupusul. Suntem neutri fata de posturile de televiziune si fata de politica. Nu am deranjat pe nimeni. Nu stiu de ce se intampla asta.
De ce trebuie sa planga oamenii mei ca isi pot pierde locul de munca? Imi vreau linistea inapoi, imi vreau familia. Intr-o presiune atat de mare vrem liniste, vrem sa intram in anonimatul nostru in care eram, nu am deranjat”, a adaugat acesta.
Referitor la cei sapte angajati in cazul carora a fost depistat E-coli patogen, patronul spune ca oamenii nu stiau de acest lucru, pentru ca nu aveau niciun simptom.
“La intrebarile noastre despre tratament nimeni nu a spus nimic. Nimeni nu ne-a spus ce trebuie sa facem. Oamenii nu au stiut, nu au simptome. Cum sa amendez un om ca nu a stiut ca are o boala pe care poate majoritatea oamenilor o au. Sa iasa cineva si sa spuna e periculos sau nu este. Sa nu ne lase pe noi care nu stim.
Aceasta analiza a fost ceruta de noi la Institutul Cantacuzino, am repetat aceasta fraza ca toata lumea spune ca nu este relevanta, dar nu a iesit nimeni care sa spuna ai dreptate sau nu. Legislatia nu a stiut, puteam sa stiu eu? Chiar daca acei oameni au E.coli, produsele sunt de calitate”, a punctat el.
Marius Badea a discutat si despre cazul bebelusului din Italia, in privinta caruia autoritatile sanitare locale suspecteaza ca imbolnavirea a fost provocata de branza de la Lactate Bradet.
“Avem un caz in Italia in care nu avem multe detalii acum. Compatimim suferinta oricarui om. Informatiile sunt contradictorii. Am rugat partenerii din Italia sa se intereseze ca sa va informam corect”, a punctat acesta.
Ziare.com a publicat, marti, documente obtinute in exclusivitate si care arata ca in analizele recoltate de la 7 angajati ai fabricii a fost depistat E-coli patogen, iar trei dintre probele pozitive prezinta ambele gene vtx (vtx 1 si vtx2), verotoxina care provoca aparitia SHU.
ziare.com

Vezi si

Recomandările Sinodului BOR pentru spovedanie: Evitarea glumelor inadecvate și a gesturilor indecente

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române (BOR) a adoptat în ședința de joi o serie …