Monday , October 3 2022

Patriciu, trimis de sotie la psihiatru. Dana cere instantei ca afaceristul sa fie pus sub interdictie

Dupa deschiderea procesului de partaj al bunurilor si lichidarea regimului matrimonial, Dinu
Patriciu mai primeste o lovitura.
Sotia sa cere instantei sa fie pus sub interdictie. Dana Rodica Patriciu foloseste toate parghiile juridice pentru a rezolva intr-un fel sau altul problema impartirii averii. Asa cum a specificat in actiunea de partaj, femeia are are temeri atat cu privire la boala sotului cat si la faptul ca presupusa amanta a acestuia ar putea pune mana pe averea lui Dinu Patriciu. Pentru a evita instrainarea bunurilor, ieri, sotia miliardarului a depus la judecatorie o actiune de interdictie pe numele sotului sau, dosarul ajungand deja, conform procedurii, pe masa procurorilor. In astfel de cazuri, anchetatorul dispune efectuarea cercetarilor necesare, urmand se se adreseze unei comisii de medici specialisti, cel mai probabil de la INML, pentru efectuarea unei expertize psihiatrice, si a medicului sub supravegherea caruia se afla Dinu Patriciu.
Mai mult, va fi efectuata o ancheta la domiciliul miliardarului in cadrul careia vor fi audiati martori, prieteni si vecini. In acelasi timp instanta va sesiza si autoritatea tutelara de la domiciliul celui in cauza, pentru a se numi un curator. Daca expertiza consfinteste ca Dinu Patriciu nu isi poate gestiona singur propria viata, mai exact cum spune legea, “ este o persoana lipsita de discernamantul necesar pentru a se ingriji de interesele sale datorita alienatiei sau debilitatii mintale, masura de ocrotire, de drept civil, a interdictiei judecatoresti, constand in lipsirea de capacitate de exercitiu”, instanta va dispune instituirea tutelei urmand ca acest rol sa fie preluat in aceasta speta de Dana Patriciu.
Astfel, femeia va adminsitra tot ce tine de averea familiei sale, putand chiar sa ceara internarea provizorie a sotului pentru o observare mai indelungata a starii lui mintale. In cadrul procesului vor fi citate ambele parti, iar daca Dinu Patriciu nu se va putea prezenta in fata judecatorului, din diferite motive, miliardarul va fi audiat de un procuror in locul in care se afla la acel moment. Procesul va incepe in momentul in care dosarul se va intoarce de la Parchet la Judecatoria Sectorului 1. Practic, atunci se va acorda un termen de judecata pentru luarea in discutie a cererii de punere sub interdictie.
cancan.ro

Vezi si

Aproape jumătate de milion de permise de conducere vor expira în câteva luni. Sfaturi pentru a evita cozile și timpii mari de așteptare

În perioada decembrie 2022 – februarie 2023 va expira termenul de valabilitate a unui număr …