Monday , December 5 2022

Patriciu dă în judecată firmele de telefonie mobilă care au facilitat SRI ascultarea convorbirilor

Omul de afaceri Dinu Patriciu acuză firmele de telefonie mobilă că au fost complicele SRI, facilitându-i Serviciului ascultarea convorbirilor sale.
Dinu Patriciu acuză firmele respective că au fost complice la un demers declarat ilegal, în cele din urmă, de instanţă. Declaraţiile au fost făcute la Radio Guerilla, în cadrul emisiunii “Asta la revista presei”, moderată de Liviu Mihaiu.
“Intenţionez să dau în judecată firmele de telefonie mobilă pentru că eu cred că fac un bine tuturor românilor. Pe mine nu mă interesa să iau nişte bani ai contribuabilului, ci mă interesează ca acum să plătească complicii, iar banii vor fi folosiţi în scopuri caritabile. Fără complicitatea societăţilor de telecomunicaţii, aceste lucruri nu se pot întâmpla”, a spus Dinu Patriciu.
Procesul a început în februarie 2007, când Dinu Patriciu a depus o plângere împotriva SRI. La sfârşitul săptămânii trecute, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a menţinut decizia pronunţată de Tribunalul Bucureşti, care a stabilit că lui Dinu Patriciu i-a fost încălcat dreptul la viaţă intimă.
SRI este obligat la plata unor daune morale de 50.000 de lei.

Vezi si

VIDEO – „Cel mai tranzitat buștean din Piatra Craiului”. Aproape întreaga faună sălbatică a României, surprinsă de o cameră montată în pădure

O cameră de supraveghere montată într-un luminiș în munții Piatra Craiului, unde sunt mai mulți …