Wednesday , November 30 2022

Patriarhul Daniel, reactie nervoasa in fata presei: Nu invatati dumneavoastra Biserica ce rol are ea

patriarhul daniel

Patriarhul Daniel a avut marti o reactie nervoasa la intrebarile presei, careia i-a reprosat o “atitudine ostila” fata de Biserica. Patriarhul, care participa la slujba de inmormatare a femeii de serviciu care si-a pierdut viata in clubul Colectiv, a replicat ziaristilor ca nu pot invata ei Biserica “ce rol are”.
“Gata, hai, gata … nuuu, nu mai judecam acuma, am spus sa nu mai judecam pe nimeni, numai sa ne rugam pentru ei”, a fost prima reactie a inaltului prelat, intrebat cum vede criticile legate de absenta bisericii din spatiul public in ceea ce priveste tragedia din clubul Colectiv.
”Acum ne facem datoria după tradiția și rânduiala noastră. Nu vrea Biserica să rupă liniștea și tăcerea celor care trebuiau să se reculeagă. Nu vrem să se considere că facem spectacol. Lumea să vină la biserică, nu la club. Noi ne rugăm la biserică. Să nu mai judecăm pe nimeni, să ne rugăm” a spus Patriarhul Daniel, în prima sa ieşire publică, la patru zile de la drama din Colectiv.
Patriarhul Daniel a plecat spre masina sa, inconjurat de preoti si de ziaristi, comentand: “Daca te duci, zice ca de ce vin preotii, daca nu vin, de ce nu vin. Asta este atitudinea ostila fata de biserica, notati. Nu invatati dvs Biserica ce rol are ea. Invatati mai bine ce e credinta ortodoxa. Asta este”.
Acesta a fost prezent la înmormântarea femeii de serviciu de la club. Maria Ion, de 38 de ani, a lăsat în urma sa cinci copii și un soț paralizat.
hotnews.ro

Vezi si

Întrevedere Aurescu – Kuleba. Oficialul român cere Ucrainei să recunoască inexistenţa aşa-zisei “limbi moldoveneşti”

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a avut, marţi, o întrevedere cu omologul ucrainean Dmitro Kuleba, …

2 comments

  1. Stiţi numai să cereţi bani în biserică, că nu mai intră lumea în lăcaşele de cult, din cauza voastră…numai atâta ştiti.. bani.. bani şi bani….sunte-ţi trimişii lui Dumnezeu pe pământ, rugati-vă oriunde, nu numai în biserică unde este cald şi bine. Rugati-văşi sub cerul liber.. în fata lui D-zeu .. sau nu aveti curajul. Atragetin tinerii în biserici.. învătatii să se roage la D-zeu.. Apăreti în nişte m,asini blindate.. de parcă vă atacă toti teroristii din lume… de ce vă este frică… de oameni, de aceeia care vă dau bani, pentru ca voi preotii să aveti casa peste case, masini peste masini , copii purati prin scoli inalte… intrebarea mea este.. De unde, aveti atiţia bani… dintrun salariu de preot.. din câte stiu si preotii sunt bugetari…. dar nu am auzit pe niciunul că se plânge de salariu… că a fost diminuat… ca de alt fel nici pădurarii nu i-ai auzit că nu le ajung banii. Dacă tot vă dă domnul.. mai faceti şi câte o milostenie.. măcar pentru cei saraci .. sau mai îngropati un mor şi fără bani… doamne oare ce am ajuns şi ce vremuri trăim…

  2. Cata deosebire intre Papa de la Roma si acest securist,care se gandeste numai la viitorul popilor lacomi si imbuibati si nu la credinta adevarata.RUSINE directorului BORfasiei!