Thursday , December 8 2022

Patriarhul Daniel după tragedia de la “Matei Balș”: Ne rugăm lui Dumnezeu pentru odihna sufletelor celor decedați și pentru însănătoșirea celor răniți

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Daniel, a transmis vineri un mesaj de condoleante si consolare in urma incendiului de la Spitalul “Matei Bals” din Bucuresti.

“Am aflat cu durere despre tragedia provocata de incendiul din Spitalul ‘Matei Bals’ din Bucuresti, in dimineata zilei de vineri, incendiu in urma caruia si-au pierdut viata 5 pacienti si alti 102 au fost evacuati.

In aceste momente pline de suferinta si tulburare pentru familiile indoliate, dar si pentru noi toti care traversam inca o perioada critica marcata de pandemie, ne rugam lui Dumnezeu pentru odihna sufletelor celor decedati si pentru insanatosirea grabnica a celor raniti.

Totodata, adresam un parintesc mesaj de condoleante si consolare familiilor celor decedati, rudelor si prietenilor acestora, precum si intregului personal medical care i-a ingrijit si care a incercat sa le salveze viata”, afirma Patriarhul in mesaj.

Un incendiu a izbucnit vineri dimineata, în jurul orei 05.00, intr-un pavilion al Institutului “Matei Bals” din Capitala.

Cinci persoane au decedat – patru fiind gasite carbonizate, iar o alta nu a mai raspuns manevrelor de resuscitare.

Ministerul Sanatatii a informat, in cursul diminetii, ca 53 de pacienti de la Institutul “Matei Bals” au fost transferati la alte unitati medicale din Capitala.

Corpul de control al prim-ministrului a inceput verificari la Institutul “Matei Bals”, iar Parchetul efectuează audieri în acest caz.

Vezi si

Ciucă despre aderarea României în Schengen: Starea actuală de incertitudine nu mai poate continua. Mergem mâine la vot

România va cere joi un vot privind aderarea la Schengen, pentru că „starea de incertitudine …