Tuesday , May 11 2021

Patriarhia Română va sprijini campania de vaccinare împotriva COVID și va distribui o broșură cu informații despre vaccin

Patriarhia Romana trimite mesaje de incurajare pentru vaccinare, dar si de incetare a raspandirii de informatii false care induc in eroare populatia.

Preotii si in general personalul clerical se pot vaccina in etapa a doua de imunizare care incepe saptamana viitoare. In sprijinul lor, o brosura cu informatii despre vaccin a fost transmisa catre toate cultele din tara, anunta ziare.com.

“Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Romaniei, a anuntat ca Biserica Ortodoxa Romana va difuza materiale informative despre vaccinare in eparhii, printr-o brosura intitulata Vaccinarea impotriva COVID-19 in Romania. Gratuita. Voluntara. Sigura”, a anuntat duminica seara Ministerul Sanatatii.

Brosura intitulata “Vaccinarea impotriva Covid-19 in Romania. Gratuita. Voluntara. Sigura” vine in ajutorul personalului clerical si neclerical din biserici si manastiri astfel incat fiecare sa decida in cunostinta de cauza.

Contine informatii despre cum se dezvolta un vaccin si cum functioneaza, dar si un mic dictionar de vaccinare, in care se explica tehnologia folosita pentru serul anticovid. Patriarhia Romana face astfel front comun cu autoritatile si promoveaza in eparhii informatiile medicale privind vaccinurile anti-COVID.

Patriarhia Romana a trimis catre toate institutiile sale din tara brosura oficiala privind vaccinarea. Purtatorul de cuvant sustine ca toti preotii si personalul clerical trebuie sa fie informati inainte de a lua decizia daca se vor imuniza.

Vezi si

Testare rapidă anti-COVID în farmacii, aprobată de Ministerul Sănătății

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a semnat luni ordinul privind testarea în farmacii cu teste antigenice …