Saturday , June 22 2024

Patriarhia Română: Legalizarea prostituţiei reprezintă o formă de sclavie modernă

Initiativa legislativa a lui Silviu Prigoana, de legalizare a prostitutiei, a atras reactia Bisericii Ortodoxe
Patriarhia Română dezaprobă iniţiativa legislativă a deputatului Silviu Prigoană privind legalizarea prostituţiei, considerând că acest lucru reprezintă un atentat la demnitatea persoanei, a familiei şi va amplifica fenomenul sub forma unei “sclavii motivate financiar”.
Patriarhia Română arată, marţi, într-un comunicat de presă, că îşi menţine poziţia exprimată public în repetate rânduri, conform căreia legiferarea prostituţiei nu rezolvă o problemă socială gravă, ci, dimpotrivă, amplifică fenomenul sub forma unei ‘sclavii motivate financiar”.
“În acelaşi timp, legalizarea prostituţiei intensifică degradarea morală a societăţii, contribuie la proliferarea diferitelor boli şi la creşterea numărului divorţurilor, iar femeilor prinse în această sclavie li se afectează iremediabil sănătatea psihică şi fizică, precum şi demnitatea socială”, susţin reprezentanţii Patriarhiei Române.
Aceştia precizează că prostituţia este interzisă prin lege în multe ţări europene şi în majoritatea statelor federale ale SUA.
De asemenea, Patriarhia Română menţionează că România a ratificat în anul 1955 Convenţia ONU privind “Suprimarea traficului de persoane şi a exploatării prostituării altora”, prin care se obligă să nu legalizeze prostituţia.
“Orice demers legislativ trebuie să aibă ca scop apărarea demnităţii persoanei şi a familiei, promovarea valorilor sociale şi a binelui comun, iar nu adâncirea crizei morale care a generat în parte criza economică la nivel internaţional. Având convingerea că poziţia Patriarhiei Române este împărtăşită de cele mai multe confesiuni creştine şi instituţii din România care apără demnitatea persoanei şi a familiei, le îndemnăm să se exprime public pentru respingerea unui demers legislativ dăunător vieţii spirituale, morale şi sociale a poporului român”, se precizează în finalul comunicatului.
Deputatul Silviu Prigoană a depus, luni, la Parlament, o iniţiativă privind legalizarea prostituţiei, definită ca “activitate cu caracter sexual autorizată”, care se poate desfăşura independent sau “în cadru organizat”, în case de toleranţă.
El a declarat, marţi, că propunerea sa privind legalizarea prostituţiei este “o lege copiată din Germania, tradusă şi pusă pe masa deputaţilor şi senatorilor” într-o formă puţin modificată, precizând că “în toate ţările cu apă caldă permanentă” există o asemenea reglementare.
Silviu Prigoană spunea că el crede că reprezentanţii BOR nu vor avea o reacţie la proiectul său de lege. “Prelaţii nu trebuie convinşi, pentru că în momentul în care s-a abrogat incriminarea homosexualităţii, Biserica nu a avut nicio reacţie. Bănuiesc că şi de data aceasta va avea aceeaşi reacţie ca şi în cazul articolelor cu homosexualii”, a precizat Prigoană.

Vezi si

Un nou val de praf saharian ajunge în România

Un nou val de praf saharian ajunge sâmbătă în România. Până luni masa de aer …

One comment

  1. apropo,pe cand o lege cu autofinantarea “TREBURILOR BISERICESTI”? si impozitarea veniturilor bisericesti???!!!si plata prelatilor din veniturile bisericilor si nu din bugetul de stat ….sper ca ,cat de curand.