Monday , June 14 2021

Partidul "Patria", al lui Renato Usatîi, a fost EXCLUS din campania electorală din R. Moldova

renato usatii

Curtea de Apel Chişinău a decis retragerea din cursa electorală a Partidului “Patria”. Totodată, contestaţia depusă, astăzi, de Partidul al cărui cap de listă la alegerile din 30 noiembrie este omul de afaceri Renato Usatîi a fost respinsă de către magistraţi.
Judecătorii Curţii de Apel Chişinău au decis joi ca partidul ‘Patria’, pe a cărui listă este inclus şi Renato Usatîi, să fie exclus din cursa electorală, informează Unimedia.
Hotărârea poate fi atacată la Curtea Supremă de Justiţie a Republicii Moldova, care are termen până vineri să pronunţe o decizie definitivă.
Membrii Curtii au luat această decizie după ce Inspectoratul General de Poliţie a prezentat probe potrivit cărora concurentul electoral Partidul “Patria” a utilizat 8,1 milioane de lei, care au fost trimişi din străinătate.
Cotidianul rus Kommersant scria recent că Moscova are în Republica Moldova şi aliaţi mai puţin evidenţi, pe lângă socialiştii pe care mizează. Unul dintre ei, nota ziarul rus, este omul de afaceri Renato Usatîi, care nu se pronunţă direct nici pentru Uniunea Vamală, nici pentru UE, propunând ca problema să fie decisă în cadrul unui referendum. În acelaşi timp, Usatîi promite că va trimite la puşcărie aproape toată elita politică actuală, inclusiv pe liderii partidelor proeuropene.
Ultimele sondaje de opinie creditau partidul ‘Patria’ cu 8,7% din voturi la alegerile parlamentare de duminică (30 noiembrie). Autorităţile de la Chişinău încearcă să prevină o posibilă destabilizare a situaţiei politice în contextul alegerilor de duminică, pe fondul evenimentelor din Ucraina vecină.
 
 

Vezi si

Informare meteo de ploi și vânt, de luni până miercuri, valabilă în toată țara

Instabilitate atmosferică și precipitații însemnate se vor înregistra în întreaga țară de luni, de la …