Saturday , June 15 2024

Parlamentul European dezbate marți votul negativ al Austriei privind admiterea României în Schengen

Situația creată de Austria, care a blocat săptămâna trecută aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen, este dezbătută marți în Parlamentul European. Dezbaterea va avea loc începând de la ora 15:30, ora României.

“Refuzul Austriei de a vota în favoarea aderării României la Spațiul Schengen va fi dezbătut mâine la 15.30 în Parlamentul European. Nu ne oprim, continuăm până vom reuși. România pretinde ce i se cuvine. Discuția va fi prezidata de Roberta Metsola, șefa legislativului întrunit la Strasbourg la ultimul plen din acest an, și va avea loc în prezenta președintei Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen, și a președintelui Consiliului European, Charles Michel”, a semnalat europarlamentarul Rareș Bogdan pe pagina sa de Facebook.

“Tocmai am aprobat în plenul Parlamentului European, cu 357 de voturi ‘pentru’, 2 abțineri și doar 32 de voturi împotrivă, să avem mâine (marți, n.r.) o dezbatere despre tratamentul incorect în cadrul procedurii de extindere a spațiului Schengen.

Această dezbatere va arăta că Parlamentul European este unit în a susține aderarea țării noastre la spațiul Schengen și că majoritatea covârșitoare a europarlamentarilor consideră incorectă decizia de a amâna intrarea României în spațiul de liberă circulație. Propunerea dezbaterii a venit de la cele mai mari trei grupuri politice din Parlamentul European: Grupul PPE, Socialiștii și Grupul RENEW”, a anunțat, la rândul său, europarlamentarul Siegfried Mureșan.

Vezi si

Trei stewardese au fost rănite din cauza turbulențelor în timpul unui zbor București – Hamburg

Trei stewardese au fost rănite joi seara din cauza turbulențelor după decolarea unei curse de …

error: