Monday , November 28 2022

Parlamentul Crimeei a adoptat o declaraţie de INDEPENDENŢĂ faţă de Ucraina

crimeea

Parlamentul Crimeei a adoptat o declaraţie de independenţă faţă de Ucraina, relatează AFP.
Viktor Ianukovici a declarat marți, într-o nouă conferință de presă susținută la Rostov pe Don, sudul Rusiei, în apropiere de frontiera cu Ucraina, că rămâne președintele legitim al țării și comandant suprem al armatei ucrainene, acuzând noua putere de la Kiev de tentativa de a declanșa un război civil în Ucraina, informează agenția de presă ITAR-TASS.
Ucraina va înființa o Gardă națională din veterani militari, ca răspuns la tentativele Rusiei de a anexa Crimeea, republică autonomă din sudul Ucrainei, a declarat marți, președintele interimar al țării, Oleksandr Turcinov, relatează Reuters.
Potrivit Ministerului ucrainean al Apărării, Ucraina dispune în acest moment de 6.000 de militari de infanterie relativ pregătiți de luptă, față de 200.000 de trupe ruse la frontiera sa de est.
Președintele interimar al Ucrainei a avertizat în legătură cu continuarea provocărilor rusești, anunțând de la tribuna parlamentului crearea unei Gărzi Naționale în baza forțelor Ministerului de Interne, printr-o decizie a Consiliului pentru Securitate Națională și Apărare.
Obiectivul acestei noi structuri ar fi ‘să-i apere pe cetățeni de infractori și de agresiuni interne sau externe’, potrivit acestuia. Președintele interimar al Ucrainei a anunțat, în același timp, o mobilizare parțială a voluntarilor în Garda Națională și forțele armate ale țării.
 
 

Vezi si

Fostul senator PSD Niculae Bădălău, reținut de DNA. Este acuzat că ar fi intervenit pentru acordarea unor contracte publice firmelor pe care le controla

Fostul senator PSD Niculae Bădălău a fost reţinut duminică seara de DNA, pentru 24 de …