Tuesday , October 4 2022

Parlamentul cere revocarea lui Mișu Negrițoiu de la conducerea ASF

Parlamentul cere revocarea directorului Autorității de Supraveghere Financiară, Mișu Negrițoiu. Nemulțumirile sunt legate de criza polițelor RCA, însă au apărut și după scandalul privatizării pensiilor private.
negritoiu

„Reputația lui Mișu Negrițoiu este iremediabil afectată”, arată conducerea Parlamentului. Despre revocarea directorului ASF s-a discutat în timpul scandalului legat de polițele RCA, dar și recent – în legătură cu informarea NN legată de pensiile private.
Ținând cont că Liviu Dragnea și-a exprimat nemulțumirea legat de acesta, iar coaliția PSD-ALDE este majoritară în Parlament, se pare că revocarea directorului ASF este mai degrabă o problemă de timp.
Deocamdată Mișu Negrițoiu nu a oferit o reacție.
Recent, compania NN a fost sancționată cu amendă de Autoritatea de Supraveghere Financiară, după ce a avertizat că există discuții publice privind o eventuală naționalizare a fondurilor de pensii private. Amenda este de 1% din capitalul social al companiei, 750.000 de lei. Totodată, Consiliul ASF a decis retragerea autorizării directorului general al companiei, Raluca Țintoiu, și amendarea acesteia cu 100.000 lei.
NN a trimis un mesaj clienților săi, înainte de Paște, în care a avertizat că în ultimele săptămâni au existat discuții în spațiul public privind o eventuală decizie de naționalizare a fondurilor de pensii private și le-a recomandat să se informeze despre contextul pieței. Era vorba despre pilonul II, care este obligatoriu pentru angajații în vârstă de până la 35 de ani și opțional pentru cei în vârstă de până în 45 de ani.
Informația a fost negată de Ministerul de Finanțe. De asemenea, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a criticat, decizia administratorului de pensii private de a se adresa clienţilor printr-un e-mail prin care îi avertiza despre eventualitatea unei naţionalizări a pensiilor private, acuzând că este o poziţie “excesivă şi neavenită”.
digi24.ro

Vezi si

Două dosare penale în cazul deputatului Bălășoiu: de act sexual cu un minor și de viol

Procurorii Parchetului General s-au autosesizat şi au început urmărirea penală in rem pentru act sexual …