Thursday , April 25 2024

Parlamentul a votat revocarea lui Niculae Bădălău de la conducerea Curții de Conturi, după ce a fost arestat pentru dare de mită

Camera Deptaţilor şi Senatul s-au reunit luni, 5 decembrie, în şedinţă comună, pentru a vota revocarea din funcţie a lui Niculae Bădălău din funcția de vicepreşedinte al Autorităţii de Audit a Curţii de Conturi, după ce fostul parlamentar PSD a fost arestat sub acuzaţia de dare de mită.

Comisiile de buget finanțe au votat anterior în unanimitate raportul de revocare. Plenul reunit al Parlamentului a început ședinta la ora 14.00. Parlamentarii au votat revocarea din funcție a lui Bădălău cu 308 voturi pentru și o abținere.

Bădălău şi-a preluat mandatul la Curtea de Conturi în octombrie 2020.

Curtea de Conturi a specificat anterior că așteaptă ca autorităţile să soluționeze cazul vicepreședintelui Niculae Bădălău, reținut de DNA pentru dare de mită și trafic de influență, și că, potrivit legii, dacă fostul deputat PSD va fi trimis în judecată, abia atunci va fi suspendat din funcția de vicepreședinte al Curții.

Arestarea vicepreședintelui Curții de Conturi a României, Niculae Bădălău, a generat o reacție dură în interiorul Curții de Conturi a României. Sindicatul Național al Auditorilor Publici Externi din România (SNAPER), sindicat afiliat la Federația Națională a Sindicatelor din Administrație (FNSA), parte a CARTEL ALFA a anunțat că „se delimitează public de faptele de care este acuzat domnul Niculae Bădălău, vicepreședinte al Autorității de Audit și membru în Plenul Curții de Conturi, arestat recent în urma unei anchete a DNA”. „Indiferent de rezultatul anchetei, nu putem accepta ca instituția noastră să fie asociată cu astfel de fapte infracționale.Considerăm imperios necesar reabilitarea imaginii Curții de Conturi pentru a nu afecta activitatea acestei instituții, de o importanță vitală în ceea ce privește modul în care instituțiile publice ale statului utilizează fondurile publice și administrează patrimoniul public, astfel încât contribuabilul român să știe în permanență că impozitele și taxele pe care le virează statului sunt utilizate de ordonatorii de credite cu respectarea principiilor eficienței, eficacității, economicității și mai ales, a legalității și regularității”, a transmis Sindicatul Național al Auditorilor Publici Externi din România.

Vezi si

Noi norme privind încălcarea regulilor de circulație în străinătate adoptate de Parlamentul European

Parlamentul European a convenit asupra mai multor măsuri de a preveni comportamentul periculos la volan …