Saturday , April 10 2021

Parlamentul a votat amendamentul PSD pentru majorarea pensiilor cu 40%

secretarasite


Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.135/2020 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2020, modificarea unor acte normative si stabilirea unor masuri bugetare a fost adoptat cu 242 de voturi “pentru”, 147 “impotriva”, 11 abtineri si un parlamentar nu si-a exprimat votul, a anuntat Marcel Ciolacu presedintele Camerei Deputatilor. Rectificarea bugetara cuprinde majorarea pensiilor cu 40%, conform amendamentului PSD.

Deputatul PNL Gabriel Andronache a solicitat, in plenul reunit de marti, 22 septembrie, al Parlamentului, ca proiectele de lege prin care este aprobata rectificarea bugetara pe acest an sa fie retrimise la comisiile reunite de buget-finate pentru a fi adoptat un alt raport, deoarece cel deja aprobat incalca prevederile legislative si inclusiv Constitutia.
Cererea PNL a fost respinsa cu 225 voturi “impotriva”, 175 “pentru”, sase abtineri si 11 alesi nu si-au exprimat votul. Camera Deputatilor si Senatul au adoptat in plenul reunit de marti proiectele de lege care aproba rectificarea bugetara in forma care include amendamentul PSD ce prevede majorarea pensiilor cu 40%.

Grupurile parlamentare ale UDMR au solicitat ca un amendament admis din raportul privind rectificarea bugetara sa fie eliminat. Este vorba despre modificarea care spune ca “plafonul privind datoria publica, conform metodologiei UE, pentru sfarsitul anului 2020, este de 40% din Produsul Intern Brut”. Eliminarea amendamentului a fost adoptata cu 384 de voturi “pentru”, un vot “impotriva” si doua abtineri.
Amendamentul admis in raportul de admitere al comisiilor reunite de buget fusese propus de senatorul PSD Eugen Teodorovici care prevede ca “plafonul privind datoria publica, conform metodologiei UE, pentru sfarsitul anului 2020, este de 40% din Produsul Intern Brut”.

Prin urmare, ramane valabila varianta propusa prin ordonanta de urgenta a Guvernului 135/2020 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2020, modificarea unor acte normative si stabilirea unor masuri bugetare care arata ca: “plafonul privind datoria publica, conform metodologiei Uniunii Europene pentru sfarsitul anului 2020, este de 44% din produsul intern brut”.
Presedintele Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu, care conduce sedinta, a anuntat ca si-au inregistrat prezenta 264 parlamentari. (ziare.com; Foto: Inquam Photos / Octav Ganea / Digi24)

secretarasite

Vezi si

Cutremur cu magnitudinea de 4,5 grade în Vrancea

Un cutremur cu magnitudinea de 4,5 pe scara Richter a avut loc vineri seara, în …