Sunday , March 3 2024

Parlamentul a decis cresterea salariilor pentru unii angajati de la stat. Sunt majorari si de 100%

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat, vineri, prin vot online, in calitate de for decizional, un proiect de lege care modifica Legea Salarizarii, astfel incat de luna viitoare, salariile de baza de care beneficiaza personalul din cadrul Institutului pentru studierea problemelor minoritatilor nationale se majoreaza cu 100%, in plina criza.

Parlamentul a modificat Legea privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, astfel incat salariile personalului din cadrul Institutului pentru studierea problemelor minoritatilor nationale se vor majora cu 100%, iar angajatii Bibliotecii Academiei Romane cu 30% mai mult.

De acelasi tratament beneficiaza si anagajatii din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul in Transportul Rutier – I.S.C.T.R., Autoritatii Rutiere Romane si Autoritatii Navale Romane, ale caror salarii vor fi mai mari cu 20% fata de nivelul acordat pentru luna decembrie 2019, incepand cu luna mai.

Totodata, personalul din cadrul bibliotecilor nationale sau de importanta nationala, Bibliotecii Academiei Romane, precum si din cadrul muzeelor de importanta nationala vor primi un avans de 30% la salarii, incepand cu luna august a acestui an.

Legea a fost publicata in Monitorul Oficial, urmand sa intre in vigoare din 9 aprilie.

Pana la data de 3 aprilie, peste 840.000 de contracte de munca au fost suspendate, in timp ce peste 180.000 de contracte de munca au fost incetate, conform celui mai recent comunicat de la Ministerul Muncii si Protectiei Sociale (MMPS).

ziare.com

Vezi si

A murit scriitorul Dinu Săraru

Scriitorul Dinu Săraru a murit sâmbătă, la vârsta de 92 de ani, a anunţat scriitorul …

No comments

  1. RUȘINE !!!