Monday , December 4 2023

Parlamentul a aprobat dublarea alocatiilor pentru copii, la propunerea PSD. Legea merge la promulgare

Proiectul de lege propus de PSD privind dublarea alocatiilor pentru copii a fost votat azi in Camera Deputatilor, for decizional.

Au fost 179 de voturi pentru, 0 impotriva si 29 abtineri. Legea merge la promulgare la presedintele Klaus Iohannis si va intra in vigoare la data de 1 a lunii urmatoare celei in care se publica in Monitorul Oficial.

Asadar, cuantumul alocatiei de stat pentru copii va fi majorat astfel:
600 de lei pentru copiii cu varsta de pana la 2 ani sau 3 ani, in cazul copilului cu handicap;
300 de lei pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 2 si 18 ani;
600 lei pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 3 si 18 ani, in cazul copilului cu handicap

PNL a cerut, miercuri, retrimiterea in comisii a proiectului de lege, propunerea fiind insa respinsa de plen.

Liderul deputatilor PNL, Florin Roman, a argumentat ca este nevoie de un punct de vedere al noului guvern si de fisa fiscala.

“Propun retrimiterea la comisii a proiectului privind cresterea alocatiilor. Argument: solicitarea pentru un punct de vedere al noului guvern si fisa fiscala”, a declarat Florin Roman.

In replica, liderul deputatilor PSD, Alfred Simonis, i-a acuzat pe liberali ca nu isi doresc majorarea alocatiilor pentru copii.

“Este o initiativa a grupului PSD din Camera Deputatilor, adoptata in Comisia de Munca, iar colegii de la PNL doresc ca aceste alocatii sa nu se majoreze. PNL a cerut in februarie dublarea alocatiilor, iar Guvernul PSD a gasit resurse.

PSD propune azi dublarea alocatiilor si consider ca Guvernul are obligatia de a gasi resurse financiare. In Opozitie PNL e populist, iar cand e la putere cauta motive sa nu implementeze aceste majorari”, a spus Simonis.

Deputatul UDMR Szabo Odon a anuntat ca parlamentarii Uniunii vor vota pentru retrimiterea la comisie, dar apoi vor vota dublarea alocatiei.

Propunerea a fost supusa la vot, dar a fost respinsa cu 125 de voturi “impotriva”, 124 “pentru” si opt abtineri.

ziare.com

 

Vezi si

Sondaj INSCOP: AUR, la 0,6% de PNL. PSD trece de 30%, iar partidul lui Șoșoacă ar intra în parlament

PSD ar obţine 30,2% din voturi, PNL – 20,1%, AUR – 19,5%, iar partidul Dianei …