Friday , June 2 2023

Parlamentul a adoptat Legea privind reducerea risipei alimentare: Alimente mai ieftine în supermarketuri

supermarket

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, propunerea legislativă privind reducerea ripisei alimentare, în calitate de for decizional, care prevede vânzarea la preţ redus sau donarea unor produse aflate la limita datei de expirare pentru consum, şi impune sancţiuni de până la 10.000 de lei pentru agenţii economici care încalcă prevederile respectivei legi.
Iniţiatorii spun că proiectul are două obiective: să reducă risipa alimentară şi să ajute organizaţiile non-guvernamentale cu rol social. Potrivit expunerii de motive, numai pentru alimentele care devin, din diferite motive, improprii consumului uman, sunt prevăzute alternative, cum ar fi consumul animal sau valorificarea energetică.
Propunerea legislativă prevede că alimentele vor fi donate către fundaţii, ONG-uri, cămine de bătrâni, orfelinate sau spitale, în baza unui contract semnat între agenţii comerciali şi personale juridice respective. De asemenea, agenţilor economici le este interzisă distrugerea intenţionată a produselor alimentare devenite improprii cosnumului uman, din cauza degradării naturale. În caz contrar, aceştia riscă amendă de 10.000 lei.

Vezi si

Deca: Rugăm cadrele didactice să ne ajute să putem finaliza acest an în bune condiții

„Rugăm cadrele didactice să ne ajute să putem finaliza acest an în bune condiții”, spune …