Tuesday , August 16 2022

Parintii tenismenei Sorana Carstea, audiaţi în dosarul CĂRNII EXPIRATE

depozit Carstea

Părinţii tenismenei Sorana Cârstea, care deţin un depozit alimentar în Târgovişte, au fost şi ei audiaţi în dosarul cărnii expirate instrumentat de DIICOT.
Ofiţerii DGA au terminat percheziţia aproape de miezul nopţii la depozitul alimentar care aparţine părinţilor tenismenei Sorana Cîrstea, din Târgovişte. Anchetatorii cred că firma familiei Cîrstea are legătură cu dosarul cărnii instrumentat de DIICOT.
După mai bine de zece ore, părinţii tenismenei au fost duşi la audieri cu duba jandarmilor, potrivit Adevarul.ro. Ofiţerii DGA au percheziţionat întreg depozitul alimentar deţinut de familia cunoscuitei tenismene Sorana Cîrstea.
Mai mult, aceştia au percheziţionat toate maşinile deţinute de firmă, dar şi cele personale. Două persoane, cel mai probabil părinţii Soranei Cîrstea, au fost luate de anchetatori şi conduse la sediul DIICOT pentru audieri.
Avocatul familiei Cîrstea susţine că în depozit nu există carne şi că percheziţiile au vizat nişte afaceri cu societăţile implicate în dosarul cărnii. Anchetatorii au mai ridicat şi mai multe calculatoare şi documente. „Au fost nişte probleme de afaceri ale doamnei Liliana Cîrstea care au avut legătură cu cauza care se instrumentează de către DIICOT. Aici au fost numai nişte probleme de afaceri. Firma doamnei Cîrstea avea legătură cu firmele din dosarul cărnii”, a declarat Ion Nicolae, avocatul familiei.
Peste 30 de persoane au fost audiate de procurorii DIICOT în noaptea de miercuri spre joi, în scandalul legat de comercialzarea CĂRNII STRICATĂ. 10 dintre comercianţi au fost reţinuţi.
Cele zece persoane reţinute în dosarul de evaziune fiscală şi punere în circulaţie de produse alterate sunt acuzate că ar fi achiziţionat prin intermediul unor societăţi comerciale din România carne expirată din Olanda, Marea Britanie şi Germania, la preţ de nimic şi repusă în comercializare în România.
Carnea stricata era reetichetată în mai multe depozite din Bucureşti, Iaşi sau Cluj-Napoca şi astfel îi era prelungită valabilitatea. În plus, carnea expirată era procesată în abatoare şi vândută sub formă de carne tocată ori era trimisă firmelor de catering.
realitatea.net
 
 

Vezi si

Prognoza până la jumatatea lunii septembrie. Va fi mai cald decât în mod normal

Temperaturile vor fi peste cele normale pentru această perioadă, arată prognoza publicată marți de Administrația …