Tuesday , September 27 2022

Părinţii lui Bogdan Olteanu şi fosta sa soţie, audiaţi la DNA

parinti sotie bogdan olteanu

Părinţii fostului viceguvernator BNR, Bogdan Olteanu, şi fosta sa soţie au fost audiaţi la DNA, luni dimineaţă. Aceştia au părăsit sediul DNA după circa o oră.
Părinţii lui Bogdan Olteanu, Dănut şi Ecaterina, şi fosta soţie a acestuia, Cristina Andone, au fost chemaţi la DNA ca să dea declaraţii în calitate de martori. Niciunul nu a vrut să dea declaraţii de presă.
Surse judiciare au declarat pentru news.ro că audierea celor trei are legătură cu modul în care Bogdan Olteanu şi-a dobândit averea. În plus, aceştia trebuie să dea explicaţii despre felul în care a fost construită casa din Ghermăneşti, în apropierea lacului Snagov.
Potrivit declaraţiei de avere din 7 iunie 2016, pe care Bogdan Olteanu a completat-o în calitate de viceguvernator al BNR, acesta a arătat că deţine o casă de locuit construită în 2014 în Ghermăneşti, judeţul Ilfov, în suprafaţă de 1.057 de metri pătraţi. Olteanu mai are în proprietate şi un autoturism Lexus fabricat în anul 2007.
Viceguvernatorul avea, la data când a completat declaraţia de avere, conturi deschise la BRD şi Banca Transilvania, în care erau 14.953,06 lei şi 39,55 euro. Potrivit documentului, Bogdan Olteanu deţine 50% din acţiunile E-boda Buildings şi E-boda Electronics. El a împrumutat E-boda Buildings cu 155.061 lei şi E-boda Electronics cu 6.000 de lei.
ICCJ a decis, în cadrul arestului la domiciliu dispus în cazul fostului viceguvernator BNR Bogdan Olteanu, ca acesta să nu ia legătura cu părinţii săi.
“Pe durata arestului la domiciliu, inculpatul Olteanu Bogdan are următoarele obligaţii: să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat; să nu comunice cu martorii deja audiaţi în cauză – Eftime Ionuţ Adrian, Ifteni Ion, Ţurcan Octavian, Sorin Enache, Liviu Mihaiu, Attila Korodi, Teodorescu Gheorghe, Zavaleche Cecilia, Pasti Vladimir Sergiu şi Gherguţ Dan Ion, cu suspectul Sorin Ovidiu Vîntu şi cu persoanele ce urmează a fi audiate – Olteanu Dănuţ, Olteanu Ecaterina, Andone Cristina, Dragoş Nedelcu, Sergiu Toader şi Coconov Paul”, se arată în decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
Instanţa supremă a decis ca Bogdan Olteanu să fie plasat în arest la domiciliu în dosarul în care este acuzat că ar fi primit un milion de euro de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu pentru intervenţii la membri ai Guvernului în favoarea numirii lui Liviu Mihaiu guvernator al Deltei Dunării.
 

Vezi si

Inspectorii școlari generali, convocați la minister: Vor fi asigurate condiții în sezonul rece

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a convocat luni la minister inspectorii generali școlari din țară pentru …