Wednesday , December 7 2022

Părinţii îşi vor putea înscrie copiii la ce şcoală doresc


Părinţii îşi vor putea înscrie copiii, pentru anul şcolar viitor, la ce şcoală doresc, urmând a fi modificată metodologia de înscriere de anul acesta, a declarat vineri, pentru AGERPRES, secretarul de stat în MECTS, Stelian Fedorca.
“Se revine la metodologia de înscriere de anul trecut. Procedura de anul acesta a produs multe anomalii. Procedeul de înscriere va fi asemănător cu cel de anul trecut, iar părinţii vor putea pune dosarul la ce şcoală doresc”, a explicat secretarul de stat, care a precizat că nu vor mai exista cele patru etape de înscriere la şcoala generală de anul acesta.
Fedorca a spus că va exista un sistem informatic, astfel încât un copil să nu fie înscris la mai multe şcoli şi să ocupe mai multe locuri.
“Lucrurile vor fi făcute în favoarea copiilor şi părinţilor”, a menţionat reprezentantul MECTS.
Potrivit lui Fedorca, metodologia de înscriere ar urma să fie finalizată în februarie, iar în martie să înceapă înscrierea copiilor la şcoala generală.
În luna mai, consiliile de administraţie vor aproba cererile de înscriere.
Înscrierile în clasa pregătitoare din 2013 se vor face într-o singură etapă, în martie, şi nu în patru, cum au fost în acest an, iar consiliile de administraţie ale şcolilor vor stabili criterii de primire a copiilor din alte sectoare, spune secretarul de stat Stelian Fedorca.
“Cred că este foarte important să rezolvăm din timp mai multe situaţii care în acest an şcolar au bulversat sistemul de învăţământ. O primă problemă vizează înscrierile în clasa pregătitoare. Vom reveni la situaţia din 2011, când a existat o singură sesiune de înscrieri în ciclul primar. Aşadar, pentru anul şcolar 2013-2014, înscrierile vor avea loc în luna martie, într-o singură etapă, iar consiliile de administraţie vor analiza cererile din partea părinţilor care vin din alte zone decât cele adicente unităţii de învăţământ”, a declarat vineri, pentru MEDIAFAX, Stelian Fedorca, secretar de stat în Ministerul Educaţiei.
Anul şcolar 2013-2014 va fi, astfel, primul cu înscrieri doar în clasa pregătitoare. Pentru 2012-2013, au fost şi înscrieri în clasa I, şi în cea pregătitoare, odată cu includerea acesteia din urmă în ciclul primar.

Vezi si

Lege adoptată: Terenurile de sport ale școlilor pot fi folosite de cetățeni în afara orelor ce curs

Deputații au votat, miercuri, un proiect de lege prin care se permite accesul cetăţenilor în …