Parchetul suspendă anchetarea lui Băsescu in cazul plangerii formulate de Gabriela Firea, președintele are imunitate

reportersite
18 aprilie 2014, 15:32

basescuParchetul ICCJ a dispus urmărirea penală pentru şantaj în urma plângerii formulate de Gabriela Firea împotriva lui Traian Băsescu, la care a fost conexată şi sesizarea parlamentarilor, însă procurorii au suspendat punerea în mişcare a acţiunii penale, întrucât preşedintele are imunitate.

Senatorul PSD Gabriela Firea a depus miercuri plângere penală pe numele lui Traian Basescu, acuzându-l pe preşedinte i-a terfelit pe toţi cei apropiaţi ei. Firea a mers la Parchetul ICCJ, însoţită de avocatul ei, Lucian Bolcaş, şi îl acuză pe Traian Băsescu de amenintare si santaj.

„Pentru ca, printre puncte punctele si suspensiile presedintelui, cu privire la faptul ca toti barbatii care au fost sprijiniti de mine in viata mea au sfarsit-o prost, el s-a gandit si la tatal lui, la primul meu sot, care, intr-adevar, a sfarsit-o prost, si anume a decedat, dupa cinci ani de suferinta, de boala, dar nu din cauza senatorului Firea, care face parte din comisia de ancheta Nana. Si vreau sa ii spun lui Traian Basescu mesajul din partea fiului meu cel mare, ca el ma iubeste, ca ma sustine si ca nu ii este rusine cu mine, si nu se considera ghinionist ca sunt femeia principala din viata lui”, a spus Gabriela Firea vizibil emotionata.

Ea a adaugat ca Traian Basescu ca i-a terfelit pe toti cei apropiati ei si i-a mai ramas sa se razboiasca doar cu mortii, cu fostul ei sot.

„Pentru ca i-a terfelit pe toti cei apropiati, a rezolvat-o prin jigniri si cu fostii mei sefi Dan Voiculescu si Mugur Isarescu, l-a amenintat cu arestul pe sotul meu actual, primarul orasului Voluntari, Florentin Costel Pandele, nu i-a mai ramas nimic domnului Traian Basescu decat sa se razboiasca cu mortii, cu fostul meu sot, intinandu-i memoria. Ma astept ca in ziua in care raportul Comisiei Nana va fi prezentat in plenul Parlamentului, Traian Basescu, tot de la tribuna Palatului Cotroceni, si tot cu steagurile in spate, sa vina sa faca dezvaluiri in legatura cu fiul meu, de un an si zece luni”, a mai spus Firea.

Senatorul a mai spus ca l-a iertat pe presedinte, in calitate de om, pentru ca este Saptamana Mare, dar are datoria sa apere onoare Parlamentului Romaniei.

Plângerea penală împotriva lui Traian Băsescu a fost depusă după ce duminică seară, în cadrul unei emisiuni, şeful statului i-a transmis fostei jurnaliste Gabriela Firea, membru în Comisia Nana, să fie foarte atentă la soţul ei, Florentin Pandele, că s-ar putea să nu mai ajungă într-o zi acasă.

Marţi, preşedintele Traian Băsescu a revenit cu un nou atac la adresa senatorului PSD Gabriela Firea şi a soţului acesteai, primarul oraşului Voluntari Florentin Pandele. Şeful statului a spus că Gabriela Firea este „o şantajistă de profesie” şi l-a sfătuit pe premierul Ponta să nu o ia purtător de cuvânt deoarece „poartă ghinion oricărui bărbat pe care spune că îl spirjină”, făcând referire la activitatea ei în guvernul Isărescu, în anul 2000.