Thursday , December 1 2022

Papa Francisc vrea un pas ISTORIC: UNITATEA bisericilor catolică şi ortodoxă

papa_francisc

Papa Francisc a lansat duminică la Istanbul un apel ferm la unitatea bisericilor catolică şi ortodoxă, separate de un mileniu, subliniind că victimele războaielor şi tinerii cer cu insistenţă acest pas istoric.
“Singurul lucru pe care îl doreşte Biserica catolică şi ceea ce încerc şi eu ca episcop al Romei…este unitatea cu bisericile ortodoxe’, a afirmat suveranul pontif într-un mesaj citit în prezenţa Patriarhului ecumenic de Constantinopol, Bartolomeu I, cel mai prestigios demnitar ortodox.
Papa a rostit un discurs după ce a participat la o slujbă alături de Bartolomeu, cu care are de altfel relaţii de prietenie foarte strânse, menţionează duminică AFP.
‘Biserica catolică nu vrea să impună o anumită cerinţă, în afară de cea a profesiunii de credinţă comune’, iar ‘noi suntem gata să căutăm împreună…modalităţile prin care să fie garantată unitatea Bisericii în actualele împrejurări’, a adăugat Papa Francisc.
‘În lumea contemporană se aud cu putere voci pe care nu le putem ignora şi care cer bisericilor noastre să ne asumăm până la capăt situaţia de discipoli ai lui Isus Cristos’, a încheiat Suveranul Pontif.

Vezi si

Întrevedere Aurescu – Kuleba. Oficialul român cere Ucrainei să recunoască inexistenţa aşa-zisei “limbi moldoveneşti”

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a avut, marţi, o întrevedere cu omologul ucrainean Dmitro Kuleba, …