Papa Francisc s-a intalnit cu Fidel Castro, la locuinta liderului cubanez

reportersite
21 septembrie 2015, 10:10

papa-castroPapa Francisc s-a intalnit cu fondatorul republicii cubaneze, Fidel Castro, inaintea unei mari mese in aer liber, la Havana.

Intrevederea de aproximativ 30 de minute a avut loc la domiciliul lui „El lider maximo”. Totul s-a desfasurat „intr-o ambianta familiara si neoficiala”, dupa cum a precizat purtatorul de cuvant al Sfantului Scaun.

Papa i-a daruit patru carti gazdei sale, in timp ce parintele revolutiei, acum in varsta de 89 de ani, i-a oferit o carte de-a sa, cu interviuri, intitulata „Fidel si Religia”. Suveranul pontif s-a intalnit si cu celalalt frate Castro, Raul, care este presedintele Cubei din 2006.

Fidel Castro s-a intalnit pentru prima data cu papa Ioan Paul al II-lea la Vatican in 1996 si apoi de trei ori in timpul vizitei acestuia in Cuba in 1998 si a fost primit in martie 2012 de papa Benedict al XVI-lea la nuntiatura din Havana. De data aceasta, papa Francisc s-a deplasat in vestul Havanei la domiciliul fondatorului revolutiei cubaneze in varsta de 89 de ani si care s-a retras de la putere in 2006 din motive de sanatate.

In timpul intrevederii, papa Francisc si Fidel Castro au discutat diverse teme, cum ar fi mediul inconjurator, si papa i-a oferit patru carti lui Fidel Castro, dintre care doua de teologie, noteaza France Presse. La randul sau, parintele revolutiei cubaneze i-a dedicat cartea sa de interviuri cu teologul brazilian Frei Betto, aparator al teologiei eliberarii, „Fidel si religia”, incheind cu cuvintele „cu admiratie si respect din partea poporului cubanez