Saturday , October 1 2022

Papa Francisc nu-l va primi pe Dalai Lama. Motivul dezvăluit de surse apropiate Vaticanului

papa francisc

Papa Francisc nu-l va primi pe Dalai Lama, așteptat pentru un sejur de trei zile, începând de vineri, la Roma pentru un summit al laureaților Premiului Nobel pentru Pace, a anunțat joi un purtător de cuvânt al Vaticanului, Ciro Debenettini, relatează AFP, potrivit AGERPRES.
”Papa Francisc are, evident, multă stimă pentru Dalai Lama, dar nu-l va primi pe nici unul dintre laureații Premiului Nobel pentru Pace. El urmează să adreseze participanților un mesaj video” la summit, a declarat Debenettini, fără alte explicații.
Potrivit unor surse bine informate, la originea deciziei Vaticanului de a nu-l primi pe Dalai Lama s-ar afla eforturile de apropiere dintre Sfântul Scaun și China, susceptibilitatea Beijingului pe această temă și riscul de represalii pentru libertățile catolicilor în China.
Papa acordă o mare importanță dialogului interreligios, iar relația cu budismul ar urma să fie una dintre temele vizitei pe care o va întreprinde în Sri Lanka în perioada 12-14 ianuarie.
Ultima întâlnire a unui papă cu Dalai Lama a fost o audiență privată acordată în octombrie 2006 de Papa Benedict al XVI-lea.
Cea de-a 14-a reuniune a laureaților Premiului Nobel pentru Pace, care se va desfășura de vineri până duminică la Roma, fusese prevăzută să aibă loc la Cape Town, dar a fost amânată și mutată în alt loc din cauză că autoritățile sud-africane nu i-au acordat viză lui Dalai Lama.
 

Vezi si

Alexandru Arșinel va fi înmormântat duminică, la Cimitirul Bellu din București

Sicriul cu trupul actorului Alexandru Arşinel a fost depus, vineri, în foaierul Teatrului de Revistă …