Sunday , December 4 2022

Papa Francisc le încurajează pe călugăriţe să fie MAME, nu FETE BĂTRÂNE

papa francisc

Papa Francisc le-a încurajat pe călugăriţe să opteze pentru o “castitate fecundă, capabilă să dea naştere unor copii spirituali”, în timp ce a primit 800 dintre ele într-o audienţă privată la Vatican, înaintea audienţei generale de miercuri din Piaţa Sfântul Petru.
“Călugăriţa este o mamă … ea trebuie să fie o mamă şi nu o fată bătrână, scuzaţi-mă că vorbesc aşa”, a declarat Papa, foarte aplaudat de asistenţa reunită în marea sală Paul al VI-lea de la Vatican.
“Trebuie să fiţi mame (…) nu o puteţi înţelege pe Maria şi Biserica fără (experienţa) maternităţii şi voi sunteţi imaginile Mariei şi Bisericii”, a adăugat el, cerându-le să opteze pentru o “castitate fecundă, capabilă să aducă pe lume copii spirituali”.
El a explicat, de asemenea, că “sărăcia teoretică nu este interesantă”. “Sărăcia te învaţă despre solidaritate, împărţirea lucrurilor şi caritate şi se exprimă prin sobrietate şi o bucurie faţă de lucrurile esenţiale şi prin păzirea de idoli materiali care maschează adevăratul sens al vieţii”, a adăugat el.
Ulterior, în faţa a 70.000 de persoane reunite sub un soare puternic în Piaţa Sfântul Petru, Papa a evocat puterea Sfântului Duh “care ne este dat pentru ca toată viaţa noastră să fie animată de Dumnezeu, ghidată şi susţinută de El”.
La încheierea catehezei sale, el le-a cerut credincioşilor să păstreze tăcerea pentru “a-l asculta pe Sfântul Duh care este în noi”. “Ce ne spune? Că Dumnezeu este tatăl, că Dumnezeu ne iubeşte, că Dumnezeu ne iartă întotdeauna”, a declarat el în aclamaţiile credincioşilor entuziasmaţi.

Vezi si

VIDEO – „Cel mai tranzitat buștean din Piatra Craiului”. Aproape întreaga faună sălbatică a României, surprinsă de o cameră montată în pădure

O cameră de supraveghere montată într-un luminiș în munții Piatra Craiului, unde sunt mai mulți …