Papa Francisc ii roaga pe credinciosi sa gazduiasca familii de refugiati

reportersite
06 septembrie 2015, 18:25

papa FranciscPapa Francisc i-a rugat, duminica, pe credinciosii catolici din Europa sa le ofere un adapost refugiatilor care fug din calea razboiului si a foametei.

Suveranul Pontif a spus, in fata a zeci de mii de oameni adunati in Piata Sf. Petru, ca doua parohii ale Vaticanului gazduiesc doua familii de refugiati, fara sa dea alte detalii, scrie Washington Post.

Papa Francisc a aratat ca nu este suficient sa le spui „Fiti curajosi, rezistati!” sutelor de mii de imigranti care dau navala pe continentul european si marsaluiesc catre „speranta vietii”.

Asadar, liderul spiritual a facut apel la fiecare parohie si manastire din Europa sa gazduiasca o familie si i-a rugat pe episcopii de pe tot continentul sa le ceara lacaselor de cult pe care le conduc sa procedeze la fel.

Apelul Suveranului Pontif vine in contextul in care Europa se confrunta in ultima perioada cu un val de imigranti, care intra cu miile prin zona Balcanilor si vor sa ajunga in tari din vestul continentului precum Germania sau Austria.