Wednesday , February 8 2023

UPDATE: SOC IN LUMEA CRESTINA: Papa Benedict XVI se retrage. Explicatiile Suveranului Pontif

UPDATE: Papa Benedict al XVI-lea a explicat, luni, că nu mai are “forţele” necesare pentru a conduce Biserica Catolică din cauza vârstei sale, de 85 de ani, anunţându-şi demisia pentru 28 februarie, relatează AFP.
“După ce mi-am analizat conştiinţa în faţa Domnului, în diverse rânduri, am ajuns la certitudinea că forţele mele, din cauza vârstei mele avansate, nu mai sunt apte pentru exercitarea într-un mod adecvat a ministerului petrinian”, a declarat Papa în latină, în timpul consistoriului de la Vatican, potrivit traducerii în franceză realizată de Vatican ulterior.

Papa Benedict al XVI-lea renunţă la Pontificat în data de 28 februarie, informează agenţia italiană de presă ANSA, citată de Reuters. Informaţia a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al Vaticanului.
Anunţul a fost făcut personal în limba latină, în timpul unei ceremonii de canonizare a martirilor din Otranto, notează ANSA.

Potrivit declaraţiei oficiale, Papa Benedict şi-a bazat decizia pe o stare de sănătate precară, fiind slăbit din cauza vârstei înaintate.
Din 28 februarie, locul Suveranului Pontif rămâne vacant şi va fi demarată procedura alegerii unui nou Papă.
Vom reveni cu amanunte.

Vezi si

România va trimite în Turcia încă o echipă de salvatori și bunuri de strictă necesitate din rezerva de stat

România va trimite în Turcia încă o echipă de salvatori, precum şi încă doi medici …