Friday , September 30 2022

Papa Benedict a sărbătorit împlinirea a 88 de ani de viaţă cu o halbă de bere (FOTO)

papa benedict bere

Papa Benedict al XVI-lea, care a împlinit 88 de ani de viaţă şi care s-a retras de pe Tronul papal în 2013, şi-a primit invitaţii în grădina de la reşedinţa sa de vară, la Castelul Gandolfo şi a ciocnit cu ei o halbă de bere.
papa benedict2În câteva imagini publicate de către ziarul Vaticanului, se vede Papa Benedict al XVI-lea, alături de fratele său mai mare, Monseniorul Georg Ratziger şi secretarul său privat, Monseniorul Georg Gaenswein, toastând cu o halbă de bere în mână.
Joi dimineaţă, Papa Francisc a ţinut o slujbă specială pentru fostul Suveran Pontif, cu ocazia zilei de naştere a acestuia şi s-a rugat pentru ca “Dumnezeu să îl ajute şi să îi dea bucurie şi fericire”.
papa benedict3Papa Benedict al XVI-lea şi-a petrecut zilele ce au precedat aniversarea sa citind şi consultând corespondenţa, primind oaspeţi şi, ocazional, cântând la pian. Nu a mai scris nicio carte. Secretarului său personal i-a spus că “Iisus din Nazaret” este “ultima mea carte”. Gaenswain a spus că Papa Benedict s-a referit la cele trei volume pe care le-a scris despre viaţa lui Hristos şi care au fost publicate în ultimii ani ai Pontificatului său.
 

Vezi si

Recomandările Sinodului BOR pentru spovedanie: Evitarea glumelor inadecvate și a gesturilor indecente

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române (BOR) a adoptat în ședința de joi o serie …