Thursday , May 23 2024

Papa a iscat un incident diplomatic: Turcia ii cere sa-si retraga afirmatiile

papa francisc

Primul ministru turc Ahmet Davutoglu a calificat duminica drept “partinitoare” si “nepotrivite” afirmatiile Papei care a rostit pentru prima data cuvantul “genocid” pentru masacrul armenilor de acum 100 de ani.
“Aceste evenimente dureroase sunt citate in mod partinitor si nepotrivit de Papa si autoritatea pe care o reprezinta”, a declarat Davutoglu la televiziune, in timp ce Turcia a anuntat ca isi recheama ambasadorul de la Vatican pentru consultari.
Primul ministru si-a exprimat regretul ca afirmatiile Papei nu sunt in conformitate cu declaratiile facute in favoarea reconcilierii, in timpul vizitei sale in Turcia in noiembrie.
“Sper ca Papa sustine in continuare opiniile exprimate cand a venit in Turcia si isi va revizui pozitia recenta”, a mai declarat Davutoglu.
“In secolul trecut, familia noastra umana a trecut prin trei tragedii masive si fara precedent. Prima, care este considerata in mod larg drept ‘primul genocid al secolului XX’, a lovit poporul vostru armean”, a declarat duminica Papa Francisc, citand un document semnat in 2000 de papa Ioan Paul al II-lea si patriarhul armean.

Vezi si

Ciolacu: De la 1 iulie, salariul minim crește la 3.700 lei brut

Salariul minim va creşte la 3.700 de lei brut, de la 1 iulie, iar facilitatea …