Saturday , February 4 2023

Panica in aer: Avion Lufthansa, la un pas sa loveasca o drona

lufthansa

Un avion al companiei aeriene Lufthansa a fost la un pas sa loveasca o drona, in timp ce aeronava se pregatea sa aterizeze pe Aeroportul International din Varsovia, Polonia.
Incidentul a avut loc luni dupa-amiaza, cand o drona s-a apropiat la mai putin de 100 de metri de avionul care vedea de la Munchen, Germania, a declarat un purtator de cuvant al aeroportului, citat de BBC.
Avionul zbura la o altitudine de 760 de metri in momentul in care era sa loveasca drona. Politistii au demarat o ancheta in acest caz, a adaugat reprezentantul aeroportului.
Mikolaj Karpinski de la Agentia de Trafic Aerian din Polonia a declarat ca pilotii au raportat imediat turnului de control ca avionul era sa se ciocneasca cu drona, iar controlorii de zbor au redirectionat aeronava pe un alt traseu.
“Ar trebui sa aveti mai multa grija de spatiul vostru aerian. E foarte periculos”, le-ar fi spus echipajul de zbor controlorilor polonezi de trafic aerian, a relatat site-ul Aviation Herald. Acestia din urma le-ar fi cerut scuze pilotilor pentru incident.
Aeronava Lufthansa a aterizat in siguranta, cu o intarziere de doar trei minute.

Vezi si

Ministrul Mediului: Trebuie să avem o reglementare specială pentru Via Transilvanica. Va dura câteva luni

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, a declarat, vineri, că în câteva luni cel …