Friday , October 7 2022

Pacientul 39, un barbat de 52 de ani din Constanta. El declara ca nu a calatorit si nu ar fi avut contact cu o persoana infectata

Un barbat de 52 de ani din Constanta este ultimul caz de coronavirus confirmat in Romania, al 39-lea.

Bărbatul de 52 de ani din Constanța a fost testat pozitiv pentru noul coronavirus. Pacientul declară că nu a avut contact cu o persoană infectată și nici nu a călătorit în această perioadă.

Daca ancheta epidemiologica va confirma acest lucru, ar fi primul caz de raspandire comunitara, la care nu mai avem o sursa clara de infectare.

Doar miercuri în România 10 pacienți au fost depistați pozitiv la infecție cu COVID-19. În total, din cei 39 de pacienți confirmați oficial, 18 sunt din București.

Dintre cei 39 de pacienti cu COVID-19, miercuri a aparut primul caz mai grav, un barbat de 56 de ani din Bucuresti care se afla la Terapie Intensiva la Spitalul Victor Babes.

Tot azi a fost confirmat ca infectat primul medic, o femeie gastro-enterolog din Bucuresti, contact al fostului politist internat la Spitalul “Gerota” care pana acum a infectat 8 persoane, dupa ce a mintit, nedeclarand ca a calatorit in Israel si si-a infectat fiul, nora gravida, nepotul, medici din spital si alti contacti.

Șapte dintre pacienți au fost declarați vindecați și au fost externați. .

Vezi si

Premiul Nobel pentru Pace 2022: Un activist din Belarus și două organizații pentru drepturile omului din Rusia și Ucraina

Ales Bialiatski, avocat pentru drepturile omului din Belarus, organizația rusă pentru drepturile omului Memorial și …