Friday , September 30 2022

Pacientii COVID asimptomatici vor sta in spital 10 zile, apoi in izolare la domiciliu pana la 14 zile

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat luni la Realitatea Plus că marți va semna un ordin prin care pacienții bolnavi de coronavirus asimptomatici sau ușor simptomatici vor fi izolați acasă, însă după 10 zile de spitalizare, relatează Agerpres. Decizia a fost luată pentru eliberarea parțială a spitalelor, care s-au umplut în ultimele zile, odată cu creșterea numărului de cazuri.

”La propunerea Grupului Tehnic din cadrul Ministerului Sănătăţii care se ocupă de evaluări, marţi voi semna un ordin de ministru prin care pacientul asimptomatic sau simptomatic uşor va beneficia de o internare de 10 zile. În a şaptea zi se efectuează un test care, dacă este negativ, la zece zile se merge acasă”, a declarat Nelu Tătaru la Realitatea Plus.

”Dacă este pozitiv totuşi, dar cel uşor asimptomatic nu mai are simptome de cel puţin trei zile, la zece zile va pleca acasă cu izolare la domiciliu până la 14 zile sub supravegherea medicilor de familie. Acest ordin va fi semnat marţi, pentru a descongestiona spitalele, dar nu putem da un asimptomatic acasă în prima zi când s-a prezentat, pentru că nu ştim cum va avea evoluţia. Să lăsăm specialiştii să decidă dacă un caz este asimptomatic sau nu”, a mai spus ministrul Sănătății.

Ministrul a justificat că pacienții trebuie să aibă parte de supraveghere medicală în spitale, deoarece simptomele pot apărea și în a cincea zi de la infectare.

Nelul Tătaru a comunicat ca până în prezent au fost testaţi 371.000 de români şi au fost efectuate 610.000 de teste.

Vezi si

Sorin Cîmpeanu a demisionat din funcția de ministru al Educației

În urma scandalului de plagiat, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat joi seară că demisionează …