Orban: Salut demiterea lui Cercel. Puteam să ne mișcăm un pic mai repede!

reportersite
23 aprilie 2020, 19:01

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, la începutul şedinţei de guvern, că salută demiterea profesorului Adrian Streinu Cercel din comisia anti-Covid de la Ministerul Sănătății, dar a adăugat că „pe de altă parte, a durat cam mult”.

„Puteam să ne mișcăm un pic mai repede, mai ales după grozăviile…” , a spus premierul.

Ministrul sănătății, Nelu Tătaru, nu a fost prezent la ședința de guvern, fiind într-o deplasare în țară. El a fost reprezentat de secretarul de stat Andrei Baciu.

Aflat la Timișoara, ministrul sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat joi că l-a demis pe medicul Adrian Streinu Cercel de la conducerea comisiei științifice anti-COVID din Ministerul Sănătății și nici nu mai este membru al acestei comisii. În locul său va fi numită Adriana Pistol, directorul Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP.

Un proiect controversat al doctorului Adrian Streinu Cercel care propunea izolarea la domiciliu a persoanelor de peste 65 de ani pentru trei luni de acum înainte și chiar despărțirea obligatorie a bătrânilor de familiile lor a generat multiple reacții negative.

Adrian Străinu-Cercel rămâne în prezent șeful Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș din București.

Tot în ședința de guvern de joi, Ludovic Orban a spus că nu este de acord cu revenirea în funcţia de director medical al Spitalului Judeţean Suceava a doctorului Mircea Macovei. Revenirea acestuia în funcție este un alt demers care a stârnit reacții negative, întrucât medicul respectiv este suspectat că a contribuit la transformarea spitalului din Suceava în cel mai grav focar de infecție cu Covid-19 din țară.

digi24.ro