Wednesday , November 30 2022

Orban anunţă primirea în grupul PNL de noi parlamentari, independenţi, pentru conturarea majorităţii

orban

Liderul deputaţilor PNL, Ludovic Orban, a anunţat duminică, la finalul reuniunii parlamentarilor liberali, deschiderea pentru a primi parlamentari independenţi afiliaţi, primul dintre aceştia fiind deputatul Aurelian Mihai, urmând negocieri politice şi individuale pentru o nouă majoritate.
”Dacă există parlamentari care vor să adere la grupul parlamentar al PNL, în mod evident că acest lucru vom accepta independenţi afiliaţi grupului parlamentar al PNL, în mod evident pe baza convenirii obiectivelor grupului parlamentar, agendei parlamentare. Nu pot să vă ascund că am avut deja am avut discuţii cu mai mulţi parlamentari care deja şi-au exprimat intenţia de a activa ca independenţi în grupul parlamentar al PNL şi numărul acestora va fi în creştere”, a declarat Orban.
El a fost întrebat la ce număr de parlamentari face referire în prezent, dacă ar fi vorba de zece parlamentari.
”Nu pot să vă dau un număr…vă apropiaţi. Există o procedură care este stabilită de Regulamentul Camerei care este aderarea la un grup. Această procedură presupune în mod evident exprimarea în scris a intenţiei către Biroul Permanent şi se finalizează prin anunţarea în plenul Camerei Deputaţilor a apartenenţei la grupul PNL. Practic, toţi cei care vor veni alături de noi îi veţi afla în momentul în care vor face declaraţiile în plenul Camerei Deputaţilor”, a mai spus Orban.
Citeşte mai mult pe mediafax.ro
 

Vezi si

Întrevedere Aurescu – Kuleba. Oficialul român cere Ucrainei să recunoască inexistenţa aşa-zisei “limbi moldoveneşti”

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a avut, marţi, o întrevedere cu omologul ucrainean Dmitro Kuleba, …