Orban: Analizăm posibilitatea redeschiderii piețelor care funcționează în spații închise

reportersite
30 noiembrie 2020, 18:32

Premierul Ludovic Orban spune că Executivul a atacat la CCR legea privind redeschiderea piețelor în stare de alertă, dar anunță că analizează renunțarea la anumite restricții: „Analizăm posibilitatea redeschiderii piețelor care funcționează în spații închise”.


„Analizăm posibilitatea redeschiderii piețelor care funcționează în spații închise, cu atât mai mult cu cât a venit iarna și temperatura a coborât. Analizăm aceasdtă posibilitate. Sigur, sunt și alte măsuri”, spune premierul Ludovic Orban.
secretarasite
El precizează că toate măsurile de reducere a restricțiilor vor fi luate în funcție de evoluția epidemiei.
„Sigur, orice redeschidere a piețelor nu va fi posibilă decât cu respectarea unor norme de protecție socială foarte stricte”, adaugă premierul.
Totodată, Orban afirmă că Guvernul a atacat la CCR legea care permite piețelor să fie deschise în stare de alertă, deoarece „schimba o hotărâre de guvern”.
secretarasite
„Această lege nu poate să schimbe o HG. O lege care reglementează activitatea piețelor nu poate să modifice o hotărâre de guvern care e legată de starea de alertă. Mai sunt și alte motive de neconstituționalitate”, conchide Orban. (Mediafax)