Thursday , January 20 2022

Opt militari români au fost răniţi în Afganistan în explozia unei maşini-capcană

afganistan

Opt militari din Batalionului 30 Protecţia Forţei “Vulturii Carpaţilor” din Câmpulung Muscel au fost răniţi luni dimineaţă în Afganistan, în timpul unei misiuni în zona de responsabilitate, fiind ţinta unui autovehicul capcană (VBIED – Vehicle-Borne Improvised Explosive Device), a informat Ministerul Apărării Naţionale într-un comunicat de presă.
Potrivit primelor informații, starea lor de sănătate este stabilă. Cei opt soldați se aflau într-o misiune de patrulare, altături de partenerii americani. Ministrul Apararii, Mihai Fifor, a declarat ca cei opt romani se afla in afara oricarui pericol.
Unsprezece copii au fost ucişi în atentatul sinucigaş cu maşină-capcană comis de un kamikaze presupus a fi taliban, lângă o moschee în sudul Afganistanului.
Şaisprezece persoane, inclusiv civili, poliţişti şi soldaţi români au fost răniţi în atacul comis în districtul Daman.
Atentatorul s-a aruncat în aer cu vehiculul când un convoi de trupe străine trecea în apropiere, a precizat poliţia.
Talibanii încă nu au confirmat dacă se află în spatele atacului, care este separat de un dublu atentat sinucigaş cu bombă comis în capitala Kabul mai devreme în timpul dimineţii de luni.
 

Vezi si

Zece asociaţii protestează faţă de hărţuirea unui jurnalist din Brăila de către DIICOT

Zece asociaţii şi organizaţii neguvernamentale au solicitat, miercuri, intervenţia ministrului Justiţiei, a procurorului general, a …