Thursday , September 29 2022

Opt apartamente au sarit in aer la Reşiţa. O femeie, găsită moartă sub dărâmături

explozie resita

O explozie puternică a avut loc într-un bloc din Reşiţa. Opt apartamente au sărit în aer, iar o femeie a fost găsită moartă sub dărâmăturile de pe trotuarul din faţa blocului afectat. De asemenea, mai multe persoane au fost rănite şi transportate la spital. În plus, bucăţi din balcoane au căzut peste maşinile parcate lângă bloc.
O explozie puternică s-a produs, marţi dimineaţă, într-un bloc cu zece etaje din Reşiţa. În urma deflagraţiei, trei persoane au fost rănite, una fiind în stare gravă, fiind duse cu ambulanţele la Spitalul Judeţean din Reşiţa, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Reşiţa, Ancuţa Balint.
Din păcate, o femeie a fost găsită moartă, sub dărâmături, pe trotuarul din faţa blocului în care a avut loc explozia, scrie Mediafax.
În urma exploziei toţi locatarii blocului au fost evacuaţi, în condiţiile în care au fost grav avariate parterul şi primele trei etaje ale imobilului, o parte dintre pereţi dărâmându-se, în timp ce plafonul dintre etajele doi şi trei s-a prăbuşit.
Primele evaluări făcute de autorităţile aflate la faţa locului arată că au fost distruse cel puţin zece apartamente, celelalte locuinţe din bloc suferind diferite avarii. La faţa locului s-au deplasat reprezentanţi ai ISU, ai Poliţiei, ai Primăriei, E.On, dar şi ai Inspectoratului de Stat în Construcţii, care încearcă să stabilească dacă există pericolul de prăbuşire a blocului.
De asemenea, în urma deflagraţiei au fost distruse mai multe maşini parcate în zonă. Totodată, au fost afectate şi câteva locuinţe dint-un bloc învecinat.
Echipele de intervenţie au oprit furnizarea energiei electrice şi a gazului în blocul cu zece etaje. Autorităţile din Reşiţa au apelat, de asemenea, la un expert din Timişoara ca să facă expertiza blocului, pentru a se stabili dacă în imobil se mai poate locui, a spus primarul Mihai Stepănescu, precizând că locatarii evacuaţi vor fi cazaţi la internate sau în locuinţe închiriate.
Primarul din Reşiţa, Mihai Stepănescu, a convocat, marţi, un comitet pentru situaţii de urgenţă şi o şedinţă a Consiliului Local, pentru a discuta despre situaţia blocului în care s-a produs deflagraţia şi a locatarilor care au fost evacuaţi.
“Vom discuta despre asigurarea de bani în asemenea cazuri, e vorba despre o situaţie de urgenţă, trebuie să asigurăm oamenilor ajutorul, să asigurăm protecţia bunurilor şi degajarea zonei. Toate acestea se vor face de către serviciile primăriei, prin Poliţia Locală”, a declarat Stepănescu.
Întrebat dacă la etajele superioare se mai poate locui şi ce se va întâmpla cu persoanele evacuate, primarul a răspuns că acest lucru se va decide după o evaluare a unui expert, însă acesta trebuie adus de la Timişoara.
“În cel mai rău caz îi cazăm pe cei evacuaţi la internate sau închiriem apartamente şi garsoniere pentru ei. Părerea mea este că la etajele superioare se mai poate locui, însă aceasta se va decide după o evaluare a specialiştilor care fac expertiza. Expertul care face evaluarea va veni de la Timişoara. Noi în Reşiţa avem doar doi experti, iar unul este plecat în concediu şi al doilea este bolnav, astfel că am cerut expert de la Timişoara. Îl aşteptăm să sosească în două ore”, a mai declarat primarul.

Vezi si

Guvernul prelungește compensarea prețurilor la carburanți

Premierul Nicolae Ciucă anunță că Executivul va prelungi, joi, perioada în care prețurile la carburanți …