Thursday , April 22 2021

Oprea, prima declaratie despre politistul mort: Nu am folosit ilegal coloana oficiala. Nu am stiu ca este un accident

oprea

Vicepremierul Gabriel Oprea a susţinut luni, începând cu ora 11.00, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, o declaraţie de presă în care a dorit sa faca unele clarificări referitor la poliţistul din coloana sa oficială care a suferit un accident mortal.
Ministrul de Interne a declarat ca nu a folosit ilegal coloana oficiala si ca nu a stiut ca este un accident decat dupa ce a trecut de locul respectiv.
Aceasta a fost prima aparitie publica a ministrului dupa accidentul produs marti seara in Bucuresti, cand politistul de la Rutiera care insotea coloana oficiala a lui Gabriel Oprea si-a pierdut viata dupa ce a cazut cu motocicleta intr-o groapa de pe bulevardul Stirbei Voda.
Iată principalele declaraţii ale vicepremierului Gabriel Oprea:
– ca urmare a solicitării preşedintelui Klaus Iohannis vreau să fac o scurta declaraţie care să răspundă unor întrebări din spaţiul public.
– în seara zilei de 20 octombrie s-a petrecut o tragedie. Poliţistul Gigină şi-a pierdut viaţa şi nimic din ceea ce facem nu poate alina durerea familiei. Ca tată ştiu cp nu există cuvinte sau gesturi să poată cuprinde această suferinţă.
– din respect faţă de familie am ales să nu fac declaraţii după accident.
– Poliţia Capitalei a făcut dezvăluiri despre circumstanţele producerii accidentului.
– am ales să fiu alături de familia Gigină, să prezint condoleante, să prezint declaraţii în legătură cu unele declaraţii ale unor lideri politici.
– familia lui Gigină ştie că regret pierderea acestuia.
– MAI pune la dispoziţia Parchetului informaţiile solicitate. Nu vom comunica detalii despre circumstanţele producerii accidentului.
– accidentul s-a desfăşurat într-o deplasare făcută în scop profesional.
– coloana s-a oprit. Eu nu am văzut accidentul. Nu am ştiut că e un accident.
– echipajul SMURD a ajuns la locul accidentului în 3,5 minute. Colegul nostru nu a putut fi salvat. Ştiu că am făcut tot ce era posibil pentru salvarea vieţii.
– speculaţiile că aş fi utilizat dispozitivul de însoţire în trafic nelegal vă asigur că sunt neîntemeiate.
– vreau să-i asigur pe toţi partenerii MAI că voi continua să îmi fac cu responsabilitate datoria şi că mă voi bate pentru drepturile lor.
– aşa cum nimic nu este mai presus de viaţă, nimeni nu este mai presus de lege.

Vezi si

Doar 27-31% dintre adulții din România, adică 5 milioane de oameni, vor fi vaccinați până la sfârșitul anului 2021 – studiu MedLife

Doar 10-13% din populația României are intenție fermă de a se vaccina în perioada imediat …