Saturday , December 10 2022

Opoziția din Suedia se opune aderării României la Schengen. Guvernul minoritar nu are sprijin în Parlamentul de la Stockholm

Pe lângă opoziția deja binecunoscută a Olandei, acum nici parlamentul suedez nu este de acord cu aderarea României la Schengen, iar guvernul minoritar care conduce Suedia de la ultimele alegeri ar putea să fie presat să își schimbe poziția actuală și să nu mai susțină aderarea, scrie publicația suedeză, Dagens Nyheter, citată de Digi24.

Joi, la întâlnirea comisiei de justiție a parlamentului de la Stockholm, guvernul suedez a transmis propunerea sa conform căreia Suedia va susține aderarea la spațiul Schengen a României, Bulgariei și Croației. Guvernul anterior, condus de social-democrați, s-a opus extinderii spațiului Schengen, iar partidul, aflat acum în opoziție, continuă să se opună.

De asemenea, formațiunea extremistă Suedezii Democrați, care nu se află la guvernare dar care susține guvernul din parlament, a transmis că se opune. Fără sprijinul acestora, guvernul minoritar al lui Ulf Kristersson s-ar putea prăbuși.

„Suntem de părere că, atunci când vine vorba de extinderea Schengen, trebuie să începem cu nevoia noastră de a controla interările și ieșirile și de a ne asigura că avem toate instrumentele necesare pentru a lupta împotriva infracționalității”, a declarat Ardalan Shekarabi, din partea social-democraților suedezi. El s-a declarat surprins că guvernul a depus această propunere fără să o discute în prealabil cu social-democrații și cu democrații suedezi. El a mai spus și că „au existat probleme cu migranți din Bulgaria și România care au fost exploatați în Suedia”.

Publicația suedeză scrie că, cel mai probabil, guvernul suedez se va lovi de prima sa înfrângere în parlament. „În ce privește Bulgaria și România, Suedia se confruntă cu probleme mari cu cetățenii acestor țări care abuzează de actuala directivă pe mobilitate și pun la îndoială ordinea publică din Suedia”, scrie și unul dintre parlamentarii extremiștii, membrul SD Adam Marttinen.

Vezi si

Inscripție ”NAZI BANK” pe peretele unei sucursale Raiffeisen din Cluj-Napoca. Poliția a demarat verificări

Polițiștii clujeni au demarat cercetări vineri în contextul inscripționării unor mesaje pe fațada unei clădiri …

One comment

  1. Foarte bine! Deranjează adevărul?!