Omul de afaceri Ilie Carabulea, presedintele Carpatica Asigurari, dus la audieri de procurorii DNA

reportersite
28 ianuarie 2014, 10:40

carabuleaIlie Carbulea, preşedintele Carpatica Asigurări, este acuzat de către DNA de dare de mită, fals sub semnătură privată şi instigare la abuz în serviciu. Carabulea urmează să fie audiat de către procurorii anticorupţie, informează România TV.

Omului de afaceri din Sibiu i se impută faptul că ar fi mituit mai mulţi inspectori ai Autorităţii de Supraveghere a Asigurărilor pentru a închide ochii la neregularităţile descoperite la Carpatica Asigurări. Odată cu Ilie Carabulea au fost duşi la audieri şi mai mulţi inspectori ai Autorităţii.

Carabulea a mai avut probleme cu legea, el fiind deja condamnat la închisoare cu executare pentru că a mituit un procuror să introducă un recurs în interesul legii. Mai mult, procurorii DIICOT au suspiciuni privind modul în care Carabulea l-a creditat pe Gigi Becali pentru a refinanţa Avicola Iaşi.

În octombrie 2012, Carabulea a fost eliberat condiţionat din închisoare. Magnatul sibian ispăşea în Penitenciarul Aiud o pedeapsă de un an şi şase luni de închisoare pentru dare de mită. Tribunalul Alba a respins recursul înaintat de procurorii DNA împotriva deciziei de eliberare condiţionată.

Ilie Carabulea a fost judecat, în calitate de asociat şi administrator al unor companii din cadrul Atlassib Holding Sibiu, pentru dare de mită şi cumpărare de influenţă.