Saturday , October 23 2021

Olanda asteapta MCV-ul din 2014 pentru a lua o decizie privind aderarea Romaniei la Schengen

vama

Ambasada Olandei la Bucuresti a precizat, marti, ca Haga va astepta raportul MCV din 2014 pentru a lua o decizie privind aderarea Romaniei la Schengen.
Subiectul ar fi trebuit sa fie dezbatut la Consiliul JAI din decembrie 2013.
“Guvernul olandez va astepta raportul MCV pentru a-si stabili pozitia, in stransa cooperare cu alte state membre, in ceea ce priveste aderarea Romaniei la Schengen”, arata Ambasada Olandei la Bucuresti, potrivit Mediafax.
Aceasta subliniaza ca este important ca Romania sa continue sa ia “masuri ireversibile si de durata in vederea introducerii si implementarii reformelor in justitie si a luptei impotriva coruptiei, asa cum s-a stabilit intre Romania si Uniunea Europeana”.
Raportul privind Mecanismul de Cooperare si Verificare pentru Romania va fi publicat la “inceputul anului 2014”, a anuntat marti, intr-o conferinta de presa, purtatorul de cuvant al Comisiei Europene, Mark Gray.
Initial, Comisia Europeana anuntase ca raportul va fi publicat in decembrie 2013. Aderarea Romaniei si a Bulgariei la spatiul Schengen a fost inclusa pe agenda Consiliului JAI din decembrie 2013.
In conditiile in care Olanda asteapta raportul MCV, care nu va fi publicat pana atunci, este putin probabil ca subiectul sa mai figureze pe agenda reuniunii, intrucat pentru luarea unei decizii este nevoie de unanimitate.

Vezi si

Activităţile religioase nu se închid, dar trebuie purtată mască de protecţie şi păstrată distanţa

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat, vineri, că, la nivelul CNSU, …