Sunday , February 5 2023

Oficial scotian: Efectele Brexit vor fi atat de grave, incat Marea Britanie va vrea sa adere din nou la UE

brexit scotia

Iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana va avea efecte atat de grave incat Londra va incerca sa adere din nou la Blocul comunitar peste 20 de ani, considera Guvernul Scotiei, in timp ce Banca Angliei a semnalat ca doar iesirea flexibila din UE va permite mentinerea cresterii economice.
“Cred ca, daca Marea Britanie iese din UE, peste 20 de ani va fi in procesul de readerare; vor fi 20 de ani de pierdere a influentei si dezvoltarii. Atat de aberanta este situatia”, a declarat Michael Russell, ministrul scotian pentru Brexit.
Guvernul Scotiei insista pentru ramanerea Marii Britanii in Uniunea Europeana, avertizand cu independenta din cauza Brexit.
In acelasi timp, Mark Carney, guvernatorul Bancii Angliei, a atras atentia ca inflatia va creste din cauza deciziei Marii Britanii de iesirea din Uniunea Europeana.
Mark Carney a explicat ca ritmul unei cresteri economice solide va fi mentinut doar daca Marea Britanie va ajunge la un acord privind iesirea flexibila din UE.
ziare.com

Vezi si

Doi copii împreună cu tații lor şi un câine, salvați dintr-o mașină blocată în zăpada de peste un metru din Munții Sebeșului

Doi bărbaţi şi doi copii, însoţiţi de un câine, au rămas blocaţi în zăpadă de …