Saturday , July 13 2024

Obama, SELFIE în sălbăticie luptând împotriva încălzirii climatice

selfie obama

Președintele SUA, Barack Obama, a făcut apel pentru o acțiunea “rapidă” în lupta împotriva încălzirii globale, într-un discurs rostit la Kotzebue, localitate aflată la cincizeci de kilometri nord de Cercul Arctic. Este cel mai puternic om al planetei, dar chiar şi el face selfie-uri. Preşedintele american a publicat pe pagina de Instagram a Casei Albe o imagine inedită.
Cel mai puternic preşedinte de pe planetă a postat pe internet o fotografie făcută în Alaska alături de gazda unui reality-show. Barack Obama a fost invitat special al unui episod al emisiunii despre tehnici de supravieţuire alături de Bear Grylls. Şeful statului american se află în vizită oficială în aceste zile în Alaska. Preşedintele a luat la pas un important parc naţional şi a profitat de ocazie ca să atragă atenţia lumii asupra schimbărilor climatice, relateaza Romania TV.
“Este un lucru pe care nici un alt președinte american nu l-a făcut până astăzi: să călătorească dincolo de Cercul Arctic!”, a declarat Obama în discursul din sala de sport a unei școli din acest mic oraș de 3.000 de locuitori.
“Sunt extrem de mândru”, a spus șeful administrației americane în fața a o mie de oameni.
obama bear grylls Reluând temele dezvoltate de la începutul vizitei sale de trei zile în Alaska, el a subliniat modul în care acest stat trebuie să îi ajute pe americani să fie conștienți de urgența unor acțiuni.
“De-a lungul anilor, am încercat să fac în așa fel încât ca și restul țării să devină mai conștient de schimbările climatice”, a explicat Obama. “Dar voi le trăiți deja”, a adăugat el.
“Ceea ce se întâmplă aici ar trebui sa fie un semnal de alarmă pentru America, un semnal de alarmă pentru întreaga lume”, a adăugat președintele american.
Călătoria de trei zile în Alaska a președintelui Obama are loc cu trei luni înainte de conferința de la Paris, care are ca scop un acord global pentru a încerca limitarea încălzirii globale la două grade Celsius și a evita accelerarea acestui fenomen. Statele Unite ale Americii sunt al doilea mare emițător de gaze cu efect de seră de pe Terra, pe primul loc situându-se China.
 
 

Vezi si

Marcel Ciolacu, despre creșterea TVA: Este exclus

Premierul Marcel Ciolacu a comentat vineri zvonurile legate de creșterea TVA începând de anul viitor. …