Sunday , October 2 2022

Obama scrie istorie: Prima vizita a unui presedinte american in Cuba, dupa aproape 90 de ani

obama

Presedintele american Barack Obama a ajuns, duminica, in Havana. Vizita este considerata una istorica, fiind pentru prima oara in ultimii 88 de ani cand un lider de la Casa Alba viziteaza Cuba.
Barack Obama a ajuns in Cuba cu sotia sa Michelle, cu cele doua fiice si cu o delegatie numeroasa formata din membri ai congresului si oameni de afaceri.
Presedintele SUA a fost intampinat de ministrul de Externe cubanez si de ambasadorul SUA la Havana, ceremonia primirii oficiale urmand sa aiba loc luni.
La aterizarea in Havana, presedintele american a trimis un mesaj pe Twitter, precizand ca abia astepta sa se intalneasca si sa stea de vorba cu oamenii din Cuba.
Impresionante dispozitive de politie au fost mobilizate pentru a asigura securitatea.
In ajunul vizitei prezidentiale, zeci de activisti din miscarea disidenta Damas de Blanco au fost arestati, relateaza Washington Post.
In timpul vizitei de doua zile, se va intalni cu omologul sau Raul Castro, cu dizidenti si se va adresa cubanezilor in direct la televizor.
Barack Obama va asista si la un meci demonstrativ de baseball, intre reprezentativa Cubei si o echipa din Florida. O intalnire cu fostul lider, Fidel Castro, nu este in program, dovada clara a faptului ca ultimele decenii de conflict nu pot fi uitate chiar asa de usor.
Vizita presedintelui Barack Obama in Cuba e una istorica. Statele Unite au impus embargoul economic si financiar asupra Cubei in 1960, iar un an mai tarziu au rupt relatiile diplomatice.
Ultimul lider de la Casa Alba care a vizitat tara din Caraibe a fost Calvin Coolidge, in 1928, care a calatorit cu o nava de lupta.

Vezi si

Poştaşii vor livra la domiciliu brăţara ”Butonul Roşu”, care poate salva vieţi

Compania Naţională Poşta Română devine, începând de sâmbătă, partener în dezvoltarea, la nivel naţional, al …