Thursday , December 7 2023

Obama: Să fumezi IARBĂ e o idee proastă, dar NU este mai PERICULOS decât ALCOOLUL

obama-weed

Într-un interviu exclusiv pentru revista The New Yorker, preşedintele SUA, Barack Obama, a explicat că fumatul canabisului nu este mai periculos decât consumul de alcool, dar spune că aceasta este “o idee proastă”.
În acelaşi timp, Barack Obama şi-a exprimat regretul faţă de faptul că tineri provenind din cadrul unor minorităţi sărace din ţara sa sunt mai susceptibili să fie condamnaţi la închisoare pentru că au fumat iarbă decât tinerii din mediile bogate.
“După cum s-a dezvăluit, am fumat iarbă atunci când eram tânăr şi consider acest lucru un obicei prost şi un viciu, nu foarte diferit de cel de a fuma ţigări, pe care l-am avut de când eram tânăr şi până la o vârstă înaintată a vieţii mele de adult”, a spus Obama, potrivit revistei.
“Nu cred că este mai periculos decât alcoolul”, a adăugat el.
Preşedintele a precizat că le-a avertizat pe cele două fiice ale sale, Sasha şi Malia, că “este o idee proastă, o pierdere de timp şi nu prea sănătoasă” să fumezi canabis.
“Tinerii din clasa medie nu ajung la închisoare pentru că au fumat iarbă, însă copiii săraci da”, a mai spus Obama.
“Iar copiii de origine afro-americană şi hispanică sunt mai adesea mai săraci şi au mai puţine şanse să aibă resursele şi susţinerea necesare pentru a evita pedepse foarte severe şi nemeritate”, a mai spus preşedintele american.
El a salutat decizia recentă a statelor Colorado şi Washington de a legaliza marijuana, adăugând că “este important pentru o societate să nu se confrunte cu o situaţie în care o mare parte a oamenilor a încălcat, la un moment sau altul, legea, iar doar o mică parte este pedepsită pentru acest lucru”.
Însă “cei care afirmă că legalizarea (consumului de) marijuana este panaceul şi că acest lucru va soluţiona toate problemele sociale, cred că probabil exagerează”, a mai apreciat şeful statului american.
“Dar cred că, atunci când este vorba despre droguri mai dure, acest lucru dăunează grav sănătăţii consumatorilor, iar costurile sociale sunt importante”, a adăugat Barack Obama.
Marijuana utilizată în scopuri medicale este autorizată în 19 state americane.

Vezi si

Oficial: Fostul premier Florin Cîțu, pus sub urmărire penală în dosarul vaccinurilor anti-COVID. 43,3 milioane de doze achiziționate în plus de România

Fostul premier Florin Cîțu a fost pus oficial sub urmărire penală miercuri, 6 decembrie, de …