Tuesday , September 27 2022

O tânără însărcinată a murit în urma unei operaţii la SJU Slatina

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina au declanşat o anchetă în cazul unei tinere însărcinate în cinci săptămâni care a murit la scurt timp după o intervenţie chirurgicală la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din municipiu, familia victimei acuzându-i pe medici de malpraxis.
Emilia C., în vârstă de 27 ani, din Slatina, însărcinată în cinci săptămâni, a fost adusă de urgenţă de către soţul său, duminică după-amiază, la Spitalul Judeţean, tânăra simţindu-se rău.
După ce au consultat-o, medicii au diagnosticat-o pe tânără cu sarcină extrauterină, ea fiind supusă unei intervenţii chirurgicale. La câteva ore după intervenţie, femeia a murit.
Familia tinerei a depus o plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina, procurorii începând cercetări în acest caz pentru ucidere din culpă şi infracţiuni de corupţie.
“A fost depusă o plângere de către familia victimei pentru malpraxis. Din conţinutul plângerii se face referire, chiar dacă nu directă, la infracţiuni de corupţie pentru care ne-am sesizat din oficiu. Se spune în plângere că s-au dat bani, spune şi suma, dar nu putem să o facem publică întrucât se efectuează cercetări în cauză. Se fac cercetări pentru ucidere din culpă şi infracţiuni de corupţie”, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, procurorul Irina Şerban.
Şi conducerea SJU Slatina a început o anchetă în acest caz.
Directorul medical al SJU Slatina, medicul Romeo Stănculescu, a declarat, miercuri, că din primele analize s-a stabilit că decesul ar fi fost urmare a unor complicaţii post-operatorii.
“Examenul anatomopatologic este un element care poate, din punct de vedere macroscopic, să ofere o anumită orientare a cauzelor decesului. Din acest punct de vedere, decesul a survenit unei complicaţii nedorite şi imprevizibile apărute în urma unor intervenţii în sfera bazinului mic. Mult mai edificatoare sunt însă rezultatele histopatologice şi cele de la Institutul «Mina Minovici», pe care noi le aşteptăm”, a spus Stănculescu.
Potrivit acestuia, cazul este în atenţia conducerii Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina printr-o comisie de analiză a deceselor.
“Este practic în curs o cercetare din punct de vedere medical. La ora actuală nu se poate vorbi de o culpă medicală sau malpraxis”, a afirmat Romeo Stănculescu.
În februarie 2009, un bărbat din localitatea Drăgăneşti-Olt a murit la Spitalul Judeţean Slatina după ce a fost plimbat între mai multe secţii ale unităţii medicale. În urma acestui incident, mai multe cadre medicale ale unităţii au fost destituite, după ce la SJU Slatina a ajuns ministrul Sănătăţii de la acea vreme Ion Bazac.
La sfârşitul lunii mai a acestui an, Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina a mai fost implicat într-un scandal după ce un copil de nouă ani a murit la patru zile după ce a fost adus la unitatea medicală pentru a-i fi tratată o fractură la antebraţul stâng. Medicii i-au pus o atelă gipsată şi l-au externat. Ulterior, starea copilului s-a agravat şi a fost supus unei operaţii de amputare a braţului. Copilul a fost transferat la secţia de terapie intensivă şi a fost chemat un elicopter SMURD pentru a-l duce la Bucureşti, însă băiatul a murit în timpul transportului.
În urma acestui caz, conducerea spitalului a fost destituită.

Vezi si

Inspectorii școlari generali, convocați la minister: Vor fi asigurate condiții în sezonul rece

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a convocat luni la minister inspectorii generali școlari din țară pentru …