Thursday , April 8 2021

O persoană ucisă într-o explozie la un spital COVID din Cernăuţi

O persoană a murit şi o alta a fost rănită într-o explozie de oxigen la un spital din oraşul Cernăuţi din  Ucraina, au anunţat sâmbătă serviciile de urgenţă citate de Reuters.


Explozia s-a produs la etajul al doilea al spitalului, sâmbătă la ora prânzului, şi 20 de persoane au fost evacuate, se adaugă într-un comunicat al serviciilor de urgenţă. Comunicatul nu menţionează cauza exactă a exploziei.

Primarul orașului Cernăuți, Roman Kliciuk, a făcut publice primele imagini din salonul Spitalului nr.1 unde a avut loc explozia de sambata, soldată cu moartea unui pacient.  În prezent, în incinta spitalului  persistă un miros înțepător, iar pacienții sunt internați în alte unități medicale.

„Sunt stabilite cauzele incendiului. Dar cu siguranță putem afirma că nu este vorba de cablurile electrice sau butelia cu oxigen”, afirmă primarul Roman Kliciuk.

De precizat că în urma exploziei care s-a produs sâmbătă la Spitalul orășenesc nr.1 din Cernăuți, destinat bolnavilor de COVID-19,  o persoană a decedat, iar alta se află internată la secția de terapie intensivă, informeza  Libertatea Cuvântului – www.lyberti.com.

Vezi si

Guvernul va prelungi joi starea de alertă. Cîţu: vom decide şi cu privire la Paştele ortodox

Guvernul va aproba joi prelungirea stării de alertă, în cadrul hotărârii care va fi adoptată …