O parte din şpaga primită de Vanghelie a ajuns la OTV şi B1 si in campania lui Geoana

reportersite
13 martie 2015, 20:33

vanghelieO parte dintre „comisioanele” primite de către Marian Vanghelie de la firmele ce aveau contracte cu primăria sectorului 5 erau redirecţionate, sub formă de contracte de publicitate, către posturile de televiziune OTV şi B1, informează România TV.

În referatul DNA se spune că Marin Dumitru, unul dintre oamenii de afaceri ce avea contracte cu primăria sectorului 5, a încheiat un contract de publicitate cu OTV, la solicitarea lui Marian Vanghelie.

„Un alt mod de plată al ‘comisionului’ de către suspectul Dumitru Marin l-a constituit încheierea și plata unor contracte de publicitate în favoarea unor televiziuni indicate de către inculpatul Vanghelie Marian-Daniel. Astfel, în anul 2009,Astfel, în anul 2009, l-a solicitarea inculpatului Vanghelie Marian-Daniel, societăţile controlate de către Dumitru Marin au încheiat contracte de publicate în valoare de aproximativ 2.000.000 de euro în favoarea societăţii OCRAM TELEVIZIUNE S.R.L. (operatorul postului de televiziune OTV), controlată de Diaconescu Dan, persoană apropiată inculpatului Vanghelie Marian-Daniel (aceste contracte nu au fost executate de către această din urmă societate comercială, fiind în schimb plătite de cele dintâi). De asemenea l-a solicitarea inculpatului Vanghelie Marian-Daniel, PREMIER PALACE S.R.L. a un încheiat contracte de publicate în valoare de aproximativ 200.000 de euro în favoarea societăţii B1 TV CHANNEL S.R.L. (operatorul postului de televiziune B1 TV), se arată în referat.

O parte din şpaga primită de Marian Vanghelie de la omul de afaceri Dumitru Marin a fost utilizată pentru renovarea sediului de campanie al candidatului PSD la alegerile prezidențiale din anul 2009, Mircea Geoană, precum și a sediului PSD sector 5 București.

Informația apare în referatul prin care DNA solicită judecătorilor arestarea preventivă a primarului sectorului 5, Marian Vanghelie.

Alte modalităţi, adiacente, prin care Dumitru Marin a achitat „comisionul” solicitat de către Vanghelie Marian-Daniel a fost şi efectuarea ori plata de lucrări de renovare şi amenajare a altor spaţii, între care sediul de campanie al candidatului Partidului Social-Democrat la alegerile prezidenţiale din anul 2009( n.r.: Mircea Geoana), sediul Partidului Social-Democrat Cotroceni (un imobil situat pe strada Obedenaru, proprietate CALEX BUSINESS GRUP S.R.L.), sediul Partidului Social-Democrat Bucureşti Sector 5, birouri din cadrul Primăriei Sectorului 5 Bucureşti”, se arată în referatul DNA, relateaza romaniatv.net.

În plus, alţi bani din mită mergeau pentru „strângerea, contra cost, de semnături necesare înregistrării unui candidat la alegerile europarlamentare din anul 2014; suportarea cheltuielilor făcute de inculpatul Vanghelie Marian-Daniel la anumite restaurate; sponsorizarea de către societățile controlate de acesta a unor manifestări organizate de Primăria sectorului 5 (cum sunt petrecerile de revelion)”, se mai precizează în comunicat.