Wednesday , April 17 2024

O noua pista in cazul avionului disparut: Doua obiecte de mari dimensiuni, detectate de sateliti plutind in Oceanul Indian

satelit

Premierul australian a anunțat joi că două obiecte ‘eventual legate’ de zborul MH370, dispărut în urmă cu 12 zile, au fost observate de sateliți.
Operațiunile lansate în Oceanul Indian pentru căutarea avionului Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines vor dura “câteva săptămâni”, a declarat marți responsabilul australian cu aceste operațiuni, relatează AFP.
Zona de căutare este de 600.000 km2, în jurul unui punct situat la aproximativ 3.000 km sud-vest de orașul Perth, pe coasta de vest a Australiei.
Între cele 239 de persoane aflate la bordul zborului MH370, al companiei Malaysia Airlines, care efectua cursa Kuala Lumpur-Beijing, se aflau 153 de cetățeni chinezi și șase cetățeni australieni. Avionul a dispărut la 8 martie de pe ecranele radarelor civile la o oră de la decolarea din Kuala Lumpur și este de negăsit de atunci.
Potrivit Maleziei, sistemele de comunicație au fost deliberat întrerupte în timpul zborului și avionul și-a schimbat traiectoria, continuând să zboare șapte ore. Ultima poziție cunoscută a Boeingului, potrivit un semnal prin satelit, sugerează traiectorii fie spre sud, din Indonezia până în sudul Oceanului Indian, fie spre nord, din nordul Thailandei până în Kazahstan. Australia efectuează căutări de suprafață în Oceanul Indian cu sprijinul unor avioane americane și neozeelandeze.
 
 

Vezi si

Aproape 1.000 de cazuri de rujeolă în ultima săptămână în România și un deces

Institutul Naţional de Sănătate Publică a informat marţi că în perioada 1 ianuarie 2023 – …