Saturday , April 13 2024

O noua lovitura pentru Trump: Un judecator federal blocheaza pe termen nedeterminat ordinul antiimigranti

trump

Judecatorul Derrick Watson din Hawaii a extins joi dimineata pe termen nedeterminat o decizie de blocare a noului ordin antiimigratie semnat de presedintele Donald Trump, care impiedica intrarea cetatenilor din sase tari predominant musulmane in SUA.
Magistratul federal a transformat un ordin de restrictie temporar intr-o interdictie preliminara.
Presedintele Donald Trump a semnat al doilea ordin pe 6 martie, dupa ce primul ordin a cauzat haos pe aeroporturile americane si a declansat proteste masive, iar implementarea sa a fost blocata de un judecator federal din statul Washington.
Casa Alba a insistat ca interdictia de calatorie este necesara pentru securitatea nationala.
Insa, Hawaii crede ca acest ordin executiv are la baza criterii religioase si incalca legea fundamentala a Statelor Unite.
Peste 130 de fosti oficiali si experti i-au scris lui Trump: Ordinul antimigratie afecteaza siguranta nationala si demnitatea SUA
Administratia Trump a anuntat in urma cu doua saptamani ca a facut apel impotriva suspendarii partiale a celui de-al doilea decret antiimigratie, care interzice temporar intrarea refugiatilor si cetatenilor din sase tari musulmane in SUA.
Printre tarile vizate de al doilea ordin executiv al liderului american se numara: Iran, Libia, Siria, Somalia, Sudan si Yemen, transmite Reuters.

Vezi si

Trenuri suplimentare vor circula în minivacanța de 1 Mai și Paște, spre Litoral și alte zone turistice

CFR a anunțat, vineri, că suplimentează numărul trenurilor, în minivacanţa de 1 Mai şi Paşte, …