Friday , January 27 2023

O nouă declarație controversată în Guvern. Daea: Porcii, sacrificați ca la Auschwitz

Ministrul Agriculturii Petre Daea a făcut o declarație nepotrivită: a comparat sacrificatul porcilor cu Holocaustul. În urma acesteia, Mișcarea România Împreună i-a cerut demisia. În aceeași zi, premierul Viorica Dăncilă a confundat Priștina cu Podgorița chiar în timp ce se afla în vizită în capitala Muntenegrului.
daea

 Petre Daea a spus marţi seară la Antena 3 că porcii infestaţi cu pesta porcină trebuie incineraţi.
„Nu există antidot, nu există vaccin, nu există medicamente, singura metodă este sacrificarea. Porcii se incinerează, este o muncă extraordinară. Acolo este ca la Auschwitz. Efective de porci care se asomează, trec în partea cealaltă şi se pun pe foc, o fac medicii veterinari care sunt la limita rezistenţei, să stai cu 2000-3000 de porci care trebuie sacrificaţi zilnic”, a spus ministrul.
Declarația ministrului Agriculturii a venit în aceeași zi cu gafa diplomatică fără precedent a prim-ministrului Viorica Dăncilă. Aceasta a confundat Priștina cu Podgorița chiar în timp ce se afla în vizită în capitala Muntenegrului. Priștina este capitala Kosovo, un stat pe care România nu l-a recunoscut.
Într-o primă reacție, Adrian Dobre, purtătorul de cuvânt al PSD, a declarat la Digi24 că este „o gafă serioasă”, care riscă să afecteze relațiile dintre România și Muntenegru.
 

Vezi si

Restaurantele trebuie să treacă în meniuri, până la 15 martie, numărul de E-uri pentru fiecare produs și să explice din ce este alcătuit

Restaurantele mai au timp până la 15 martie să treacă în meniuri numărul de „E-uri” …